[image_frame style=”framed_shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2012/01/lumiere1.jpg[/image_frame] [dropcap1 variation=”mauve”]A[/dropcap1] L’Oréal Professionnel Infinium Lumiere hajlakkot karácsonyra kaptam. Valószínűleg ott lapult volna sokáig a szekrény alján, ha tavaly el nem kezdek barátkozni a hajlakkozás gondolatával, és nem szerzek jó tapasztalatokat az Elnettel. Kellett hozzá az, hogy konstatáljam, a hajlakk igenis fontos, kábé az a hajformázásban, mint a púder a sminkelésben. Fixál és meghatározhatja a finisht.

Kezdjük a fixálással:

Ez a hajlakk négy erősségben kapható. Én a 3-as Force verziót kaptam, ami angolul a strong hold névre hallgat, magyarul pedig normál tartásúnak minősítették. Amúgy a normál tartás valóban jó szó rá (Csak meglepődtem, mert az extra strong nekem mást sugall). Egy átlagos napon tökéletesen bírja. Egy szelesebb, rohangálós napon, mint amilyen nekem a mai is volt a reggeli 10-s tartásból kábé 7-es marad. Egy tombolósan bulizós estére azért már kevés lenne. Állítólag párataszító is, de azért ez a funkciója (legalábbis nálam) nem működik száz százalékosan. Ha a levegő nagyon párás volt, a hajam kicsit hullámosabb lett. (Igaz, hogy eddig még semmit sem találtam, ami valóban használt volna a pára ellen.)

Végeredmény:

Ahogy a nevében a Lumiere is mutatja, fényes finishről beszélünk. A hajon semmi sem utal arra, hogy lakkozva lenne. Nincsenek árulkodóan összetapadt tincsek, másfajta fény vagy fehér maradvány (A Taft érzékeny fejbőrre hajlakknál például tele lettem fehér bigyókkal.). A hajam ragyogó, könnyed, nem tapad, nem ragad, nem kemény, ugyanakkor könnyen kifésülhető. A lakk egyenletesen és nagyon finoman permetez. A végeredmény nem lesz olyan fényes, mint a kifújás pillanatában, mert ahogy szárad veszít is a ragyogásából.

Illat:

A legtöbb hajlakk nálam itt vérzik el, és pont az erős illatuk az oka annak, hogy csak fontosabb alkalmakkor használtam őket. Az infiniumnak azonban negyed olyan erős illata sincs, mit azoknak a hajlakkoknak, amiket eddig próbáltam. Befújáskor sem kapok köhögőrohamot, és aztán hamar elpárolog, szóval másokat is megkímélek. Már csak emiatt is a kedvencem lett, és ezért van az, hogy elkezdtem használni.

Az én verzióm kicsi, 100 ml-es. Kapható nagyobb kiszerelésekben is, és persze úgy jobban meg is éri. Netes kutatásaim szerint a 100 ml-s 1.200 forint körül van. Ez a méret mondjuk kezelhető, de egy hónap alatt azért sokat elhasználtam belőle, szóval lehet, hogy a 300 vagy az 500 miliset veszem meg belőle, ha elfogy. Illetve tervezem egy 4-es erősségű beszerzését is. Abból elég lenne a kicsi.

[toggle_framed title=”A gyártó angol nyelvű információja” variation=”mauve”]Give your hair an instant, extra strong hold with brilliant shine.
L’Oréal Professionnel Infinium Lumiere Extreme Hold provides extreme instant fixing of a section or long lasting overall hold to your hair.
It has a patented formula designed to give the ultimate finish to your hairstyle, with optimal shine.
L’Oréal Professionnel Infinium Lumiere Extreme Hold has an anti-humidity action, so your hair keeps its style even in humid conditions. This spray won’t leave residue in your hair and has a neutral perfume.

Directions of use: Use L’Oréal Professionnel Infinium Lumiere Extreme Hold on your dry hair. Spray it from a distance of about 35 cm. Alternatively, apply closer to accentuate a section.[/toggle_framed]

L’Oréal Professionnel Infinium Lumiere hajlakk Force 3

Normál tartású hajlakk visszafogott illattal, szép fénnyel

Nagyon finom permetet szór a hajra. Szép fényt és normál tartást ad, miközben az illata egyáltalán nem erős. Könnyen kifésülhető és egyáltalán nem keményíti meg vagy tapasztja össze a tincseket.

Értékelte: László Viktória: 5.0 csillag
*****

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Haj

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Merész, összetett tusvonal egyszerűen, lépésről lépésre

Szívesen használok tusvonalat, de ezalatt nem "csak" a fekete éles vonalat értem, hanem a …