[image_frame style=”framed_shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2012/05/veet2.jpg[/image_frame] [dropcap1 variation=”hotpink”]A[/dropcap1] szőrtelenítési megoldások közül a kedvencem a gyantázás. Nagyon szeretem, hogy utána sokáig puha a bőröm. Ehhez képest már egy ideje borotvát és epilátort használok. A krémeket nem bírja a bőröm, így kiesnek. Az epilátorral az a bajom, hogy soha nem tudom teljesen leszedni vele a szőröket, mindig marad egy jó adag, viszont bármikor kéznél van. Az enyémnek cserélhető feje van: borotvára vagy luffára lehet váltani.

Amikor tehettem, rendszeresen jártam gyantáztatni. Ugyanakkor voltak már rossz tapasztalataim is e téren. Mivel a bőröm érzékeny és vékony, ha nem megfelelően gyantázzák, akkor véraláfutásos lesz. Többször próbálkoztam az otthoni gyantázással, de akkor mindig balul sült el a dolog. Nem csak rajtam, de kozmetikuson is fogott már ki a bőröm. A vádlimon is sikerült véraláfutásokat produkálni. Emiatt különösen aggódva fogtam bele a tesztelésbe.

Az időpont kifejezetten alkalmas volt a tesztelésre. A szőreim épp a megfelelő hosszúságúak voltak a próbához (nem véletlenül mentem vastag, fekete harisnyanadrágban a tájékoztatóra). Ahogy hazaértem bele is kezdtem. A csomagban minden benne van, egy nagyon részletes használati leírás is, csak egy konnektorra van szükség, meg persze áramra.

[image_frame style=”framed_shadow” align=”right”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2012/05/veet3.jpg[/image_frame]

A gyantázó tartály a szokásos méretű, és a benne lévő gyanta korall színű. A leírás szerint 20 perc alatt melegszik fel, és onnan tudjuk, hogy elég forró-e, hogy a görgőfej könnyedén forog-e vagy sem. A gyantapatront amúgy könnyű volt a gépbe tenni, jól illeszkedett. A világító lámpa jelezte, hogy a melegítés folyamatban van. 20 percet nem találtam elégnek, 25 perc után kezdtem csak el a projectet.

A gyanta nem volt forró, nem égetett, viszont szépen elterült a bőrön. A textilcsíkot rányomkodtam, majd a leírás szerint felrántottam. Meglepően könnyű volt letépni, és nem is volt olyan fájdalmas. Egészen kellemes meglepetés volt. 12 textilcsíkot adnak a csomaghoz, ami éppen csak hogy elég volt a lábszáramra, és a combomon úgy 8-10 centi hosszan. Volt olyan lehúzócsík, amit háromszor is használtam, ezt jól bírta amúgy. Kipróbáltam az X-epil lehúzócsíkokkal is, ami a korábbi kísérletezések miatt volt itthon (a Tescóban vettem annak idején), és semmi különbséget nem tapasztaltam. Ugyanazt tudják. A karomat most kihagytam, mert éppen frissen borotváltam, de ott is tervezem, hogy gyantázni fogok.

[image_frame style=”framed_shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2012/05/veet5.jpg[/image_frame] A gyanta amúgy korall színű, emiatt jól látszik, hogy hová tett kentem belőle, vagy hogy hol maradt esetleg egy kicsi. Sűrűbb, mint amire számítottam. A csíkkal felszedtem az esetleges maradványokat. A lábamra és a combom alsó részére kábé az egyharmadát használtam el, ahogy azt a képen is láthatjátok. Alig lett pöttyös, egyáltalán nem irritálódott a bőröm. A csomaghoz 4 db gyantázás utáni törlőkendőt mellékeltek, amik nagyon jól tették a dolgukat. Eltávolították a maradékokat. A Veetnél babaolajat ajánlottak, ha elfogynának. A gyanta összetétele: Glycerin Rosinate, Parafinnum Liquidum, Cera Alba, Hydrogenated Microcrystalline Wax, CI 77891, CI 26100.

A videó után folytatódik a teszt a speciális bikinivonal és hónalj utántöltő patronnal…

[image_frame style=”framed_shadow” align=”right”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2012/05/veet6.jpg[/image_frame] Ezek után nagy önbizalommal álltam neki a hónaljamnak. A patron ugyanúgy néz ki, mint a láb-karhoz kapott változat, azzal a különbséggel, hogy csak egy vékony, kb 1.5 centi széles csíkot lehet vele húzni, azért, hogy jobban menedzselhető legyen a húzott csík. A patron elég meleg lett 25 perc alatt. A kis fejjel könnyű volt kis részeket begyantázni (amik aztán összeragadtak:((). egyszerűen képtelen voltam a bőrt rendesen kifeszíteni, plusz a szőrszálaim összevissza nőttek, más-más irányokba, ami szintén nem segít, és még csak nem is látom rendesen. A szalagot alig tudtam lehúzni, iszonyúan fájt, és bevérzett (ez van a képen). Vannak ismerőseim, akiknek nem okoz gondot a hónalj gyantázása, sőt epilálása saját maguknak, lehet hogy nekik gond nélkül ment volna. Nekem sajnos nem sikerült. Ezt a részt, meghagyom a profiknak vagy borotválni fogom, amikor éppen úgy hozza az élet. Csak az egyik oldalt csináltam meg, az is éppen elég volt. Ma is fáj.

A bikinivonalnak emiatt megint félve álltam neki. A klasszikus oldalsó rész egész jól ment, ott a bőrt ki tudtam feszíteni, viszont, a nagyajkak oldalán is megpróbálkoztam, de ott egyszerűen nem jártam sikerrel. Nem csak a feszítés miatt, hanem egyszerűen nem tapadtak bele rendesen a szőreim a gyantába. (Gondolom a sok hajlat nem segített.) Aztán pedig egyre nehezebben fértem hozzá a területhez, ezért félúton fel is adtam. Itt megúsztam különösebb sérülések nélkül. Elképzelhető, hogy megpróbálkozom még vele, hátha tudom fejleszteni a technikámat.

Ami nem tetszett:

[fancy_list style=”bullet_list” variation=”hotpink”]
 • A felfűtési idő elég hosszú, és semmi nem jelzi, hogy kész-e. (Persze ez biztos drágítana is a készüléken.)
 • A zsinór lehetne hosszabb is. A használati utasítás ránk bízza, hogy kihúzzuk-e a konnektorból a készüléket, ami állítólag 15 percig tartja aztán melegen a patront. Viszont 15 perc nekem nem volt elég ahhoz, hogy elkészüljek. Szóval bedugva nekem jobb. Emiatt lenne szükség a hosszabb zsinórra, hogy biztosan ne kelljen bűvészkedtem az elhelyezkedésemmel.
 • Ha mind a kétféle patront használni akarom, akkor meg kell várnom, míg az első kicsit kihűl, mielőtt kiveszem. Ezután jöhet a második patron, aminek szintén van felmelegítési ideje, ez pedig hosszadalmassá teszi az egészet. Egyszerűbb inkább két különböző alkalommal nekikezdeni.
 • A készülékhez egy kupak jár, és a patronokhoz sem adnak semmilyen lezárót, így ha mind a két verziót használod, az egyik patron mindenképpen fedél nélkül marad.
[/fancy_list]

Ami tetszett:

[fancy_list style=”bullet_list” variation=”hotpink”]
 • Nagyon teszik a szett, jól kitalált koncepció. A láb-kar gyantát ezután én fogom csinálni, ez nem is kérdés.
 • A gyanta hőmérséklete és összetétele az én ízlésemnek tökéletesen megfelel.
 • Nem irritálta az érzékeny bőrömet.
[/fancy_list] [image_frame style=”framed_shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2012/05/veet4.jpg[/image_frame]

Veet EasyWax elektromos gyantázó készlet

Könnyen használható gyantázó szett akár érzékeny bőrűeknek is.

Értékelés: 4.5 csillag
****1/2

A szett ára: 5.499 Ft

Utántöltő duopack: 2.299 Ft.

A készüléket tesztelési céllal kaptam, és a véleményem a tényleges tapasztalataimon alapul.

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Tesztek

29 hozzászólás

 1. bettynova

  2012-05-11 at 08:08

  AUUUU!!!
  Nagyon jó, körültekintő élménybeszámolót írtál. Én még nem vagyok kipróbálás képes állapotban, nem vagyok benne biztos, hogy az érzékenyebb területeket be merem vállalni….

  Válasz

  • László Viktória

   2012-05-11 at 14:17

   Én tényleg béna vagyok azokhoz a területekhez (néha a kozmetikusokon is kifogok), de ahogy írtam, van olyan ismerősöm, akinek nem gond a hónalj gyantázása. Kíváncsi is leszek a többiek véleményére.:)))

   Válasz

 2. jikka

  2012-05-11 at 22:07

  utántöltőből csak duopack létezik? nekem a hónaljra való nem kellene, ott epillátort használok, de a lábamat borotválom (pont az általad leírtak miatt nem epillálok), és azt sűrűn kell, sajnos.

  Válasz

  • László Viktória

   2012-05-12 at 00:00

   Nekem is meg kell majd néznem még, de a héten beteg vagyok, ezért nem voltam sehol. Bénaság lenne, ha csak duopack lenne, mert ugyanakkora a patron, vagyis eleve sokkal előbb kifogy a láb-kar verzió.

   Válasz

 3. jikka

  2012-05-12 at 00:23

  ó, jobbulást!

  Válasz

  • László Viktória

   2012-05-12 at 16:28

   Köszönöm, ma már kezdek alakulni.

   Válasz

 4. Satine

  2012-05-14 at 11:43

  Fú, de bátor vagy, hogy a hónaljt is bevállaltad. Én arra képtelen vagyok… 🙂 (ui: én dicsértem meg a felsődet…)

  Válasz

  • László Viktória

   2012-05-14 at 14:50

   Örültem volna, ha sikerül a hónaljamat is legyantázni, sajnálom, hogy nem jött össze.:(( (Csak lesütött szemmel jegyzem meg, hogy többen is megdicsértétek a felsőmet.:)))) Én is imádom.:)

   Válasz

 5. Anita

  2012-06-04 at 12:12

  Szia! 🙂

  Az egészen apró kis szőröket is kiszedni, vagy növeszteni kell? Előre is köszi a választ 🙂

  Válasz

  • László Viktória

   2012-06-04 at 12:49

   Szia! A leírás szerint 2 mm-es hosszúságtól használható. Én azt tapasztaltam, hogy jól kiszedte a rövid szőreimet, inkább a hosszabbakkal boldogult nehezen. Igaz, hogy a leírás szerint azokat elő kellett volna vágni, hogy rövidebbek legyenek (fél centisek max).

   Válasz

 6. Dóri cica

  2012-06-27 at 07:22

  Én tegnap vettem. Semmi gond nincs vele. Hónaljnál is magamnak csináltam , kicsit nehezebb volt kifeszíteni a bőröm, de sikerült. Semmilyen elváltozás nem lett a gyantázás után. Nekem 1 lábamra elég volt 1db csík, simán felszedte a gyantacsíkokat a papír. Én a hónaljamnál babaolajat használtam, a kozmetikusok is olajat használnak. Én olcsóbban vettem mint ami itt fel van tüntetve: 4.399 Ft a gép, az utántöltők: 1.839 Ft volt.

  Válasz

  • László Viktória

   2012-06-27 at 12:12

   Köszönöm, hogy leírtad, mert ez segíthet másoknak is.:)

   Válasz

 7. Bius

  2012-06-30 at 10:01

  És.. ez jobban fáj (természetesen lábra gondolok) mint ha epillátort használnék..?:) vagy nem..?

  Válasz

  • László Viktória

   2012-06-30 at 12:33

   Bius, nekem egyáltalán nem fájt jobban a lábamon, sőt kifejezetten meglepődtem, hogy mennyire enyhe fájdalommal járt ott. Plusz kevesebb ideig is fáj, hiszen nagyobb területet szőrtelenít az ember kevesebb idő alatt. De ez az én tapasztalatom. Sokan teszteltük a Veetet és van aki például nagyon fájdalmasnak találta. Én egy ötös skálán kábé 2-re értékelném, hogy mennyire fáj a lábamon. Az epilátort pedig mondjuk 3,5-re.

   Válasz

 8. Bius

  2012-07-02 at 12:11

  Rendben!:) Köszönöm :)))

  Válasz

 9. anett

  2012-07-22 at 00:28

  szia!
  Én is vettem pár napja egy ilyen szettet viszont én azt tapasztaltam hogy vártam vele v 30percet a biztonság kedvéért mert 20-25percnél még nem forgott a feje sehogyse aztán egész jonak tűnt, felhúztam a lábamra a csikot rá a papirt simi simi kifeszít és lehúz viszont nekem egyáltalán nem szedett le semmit pedig v 3x megpróbáltam a biztonság kedvéért :/ eléggé elkeserített hogy vagy nem elég meleg még mindig vagy velem van baj de majd vmelyik nap nekikezdek ujra hátha sikerrel járok ..

  Válasz

  • László Viktória

   2012-07-22 at 16:59

   És az irány is stimmelt? Mármint, hogy jó irányba kented és húztad? Bocs ha hülye a kérdés, de tapasztalatból tudom, hogy ez is sokat számíthat. Nekem egyedül a bikinivonalon volt gondom azzal, hogy nem tudtam leszedni a szőröket, de ezt írtam is.

   Válasz

 10. anett

  2012-07-23 at 09:01

  igen jo irányba húztam ezért szomorit el a dolog 🙁 na nembaj nekiugrok majd nemsoká megint 🙂

  Válasz

 11. Szilvi

  2012-08-13 at 11:18

  Szia!

  Én is vettem egy ilyen szettet nem olyan régen és még hozzá külön egy hónaljra meg láb+kar csomagot! Az az egy nem tetszik benne, hogy a gyantát nem lehet olyan könnyen leszedni a bőrről a kendővel amit adtak a csomagba! Lábon már próbáltam acetonnal nagy nehezen de levitte! Most próbáltuk ki múlt vasárnap a hónaljra! Igaz kicsit fájdalmas volt de az eredmény ami a papíron volt az megdöbbentett! Kicsit be vérzett de szerencsére elmúlt!
  Esetleg tudsz segíteni abban, hogy azt mivel lehetne helyettesíteni!
  Ha elfogy a lehúzó csík akkor hol lehet ilyet kapni vagy mivel lehetne helyettesíteni!

  Előre is köszönöm és várom válaszod!

  Válasz

  • László Viktória

   2012-08-13 at 23:04

   Szia Szilvi! Korábban már próbáltam melegíthető gyantákat, és egyik sem jött be igazán, de akkor vettem csíkokat, mégpedig a tescoban. Mivel van még belőle, ezért nem néztem máshol körbe, de drogériákban, fodrászkellékesnél és nagyobb szupermarketekben néznék körül.
   Mindenki a babaolajat javasolta a maradék gyanta leszedésére. Én amire csak tudtam, arra rámentem még a csíkkal, a legtöbbet az hozta le, aztán jött a kendő, és nekem az bevált. Az acetont nem javasolnám viszont, ellenben benzinnel (gyógyszertárban kapható) érdemes még próbálkozni.

   Válasz

 12. Detti

  2012-09-10 at 14:29

  Továbbadnám ezt a Veet gyantázó gépemet. Egyszer használtam, csak maga a gép van meg (patron nélkül) de minden tartozéka megvan, teljesen új.
  2500 forintért adom, ami a boli ár fele. Ha nem budapesti vagy, akkor felár nélkül utánvéttel tudom postán küldeni. Akit érdekel íron a mail címemre: detti99@gmail.com

  Válasz

 13. Zöld Alma

  2013-03-18 at 23:11

  hát nekem ez ultraszar… kb. egy órát melegedett, de még mindig nem forgott, megpróbáltam erőltetni, nagy nehezen beindult, felkentem, lehúztam, semmi, kb három szál szőrt szedett ki, a többi maradt, ahogy a rózsaszín dzsuva is
  gyakorlatilag kidobtam majdnem 6 rugót… próbáltam itt is, ott is, de semmi, csak azért írom, hogy ne lepődjön meg, aki ilyet vesz és azt tapasztalja, hogy az előttem szólók által írtak nem válnak valóra 🙂

  Válasz

  • László Viktória

   2013-03-19 at 10:21

   Nekem ugyan lassabban melegedett, ahogy írtam is, de felmelegedett. És nem kellett hozzá egy óra. Ha nem forgott, az még mindig azt jelenti, hogy nem melegedett fel a gyanta. Ha egy óra után ez a tapasztalatod, akkor szerintem hibás a készüléked, és érdemes lenne reklamálnod a cégnél.

   Az én szőreim vastagabb szálúak, és nekem szépen le is jöttek. Volt olyan tesztelő, akinek szintén nem volt hatékony a gyantázás. Úgy láttam, hogy ők a finomabb szálú csoportba tartoztak.

   Válasz

 14. Balogh Erika

  2013-03-27 at 17:43

  Köszi a szakszerű és részletes leírást.Épp a napokban nézegettem ezt a terméket, azt hiszem én is csak a lábamon vállalom be.
  A törlőkendők helyett én finomítatlan kókuszolajat használok, a legtutibb és még az illata is isteni.

  Válasz

 15. Piccola

  2013-05-01 at 20:08

  Szia!
  Nagyon köszi a részletes beszámolót, a tapasztalatok leírását! Nem tudod véletlenül, hogy ezt a fajta Veetet lehet-e arcra is használni? Nekem oda kéne, meg a nyakamra, mert ott látszik picit jobban a szőr… A sima Veetet használtam eddig, azt a tégelyes kenhetőset (amiből van rózsaszín és kék is). Azzal nekem az volt a bajom, hogy ugye mikróban kellett melegíteni, de néha túlforrósodott, és elég hamar kihűlt, ráadásul azzal nem lehetett olyan vékony réteget felkenni. Ez mennyire húz vastag csíkot?

  Válasz

 16. N Bogi

  2014-04-14 at 11:49

  Szia,

  Szuper a beszámoló! Én most készülök ilyet venni. Az a kérdés, hogy ez a gép mindenféle patronnal kompatibilis vagy csak és kizárólag Veet márkájúval? Vagy meg is fordíthatnám a kérdést – a veet márkájú patronok ugyanolyan alakúak, mint a sima no name patronok? Még nem néztem meg boltban, csak elkezdtem rajta gondolkodni.
  Köszi.

  Válasz

  • László Viktória

   2014-04-14 at 18:50

   Szia!

   Sajnos nem tudom más patronokkal összehasonlítani, de teljesen jogos a kérdés. Alakra hasonlóak a többi patronhoz, de hogy méretileg is stimmelnek-e, arra azért nem vennék mérget.

   Válasz

 17. B. Kriszta

  2014-05-10 at 10:08

  Sziasztok!

  Van egy X-epil gyantázás utáni lemosó olaj, ami nekem tökéletesen lehozta a maradék gyantát, és jóval gazdaságosabb, mint a törlőkendők. A Veet zselégyantát én is kipróbáltam, nem rossz. Kicsit mindig ragadtam a művelet végére, de vízzel is simán le lehet mosni. Ami nagyon tetszik, hogy a hozzá adott csíkok meleg vízzel kimoshatók, és száradás után újra lehet használni őket.

  Válasz

  • László Viktória

   2014-05-11 at 13:05

   Nem is tudtam, hogy kimoshatóak a lehúzó csíkok.:))) Köszönöm az infót.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Most úgy nézel ki, mint Mikulás – mondta az unokahúgom a Narüko fátyolmaszk tesztre

A nyaralásra is hoztam magammal fátyolmaszkot, és jól tettem. Ilyen volt a Narüko Pórusöss…