Amikor megkaptam az Isadora tavaszi, gelato palettáját alig vártam, hogy sminkelhessek vele. Aztán én is elhavazódtam, nem csak az utcán, és fény sem nagyon volt ezért folyton halasztódott a fotózás. Egészen tegnapig. Kellemesen meleg volt az időjárás és ezek a pasztell tavaszi színek azonnal meghozták a jókedvemet. Íme a végeredmény:

[image_frame style=”shadow” align=”center”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2013/02/barbie_f.jpg[/image_frame]

[image_frame style=”shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2013/02/2_szemfestes1.jpg[/image_frame] Nagyon szeretem a fagylalt színeket akkor is, ha nem igazán illenek hozzám. Szemfestékben különösen. Az egyetlen gondom velük az szokott lenni, hogy nem elég pigmentáltak (tisztelet a kivételnek) és gyakran túl púderesek. Az Isadora palettája sem azt az intenzitást hozza, amit annyira szeretnék, de ettől még szeretem a színeket. A vanília a legélénkebb, enyhe fénnyel, ezt követi a pisztácia, majd a levendula. A puncs kicsit kilóg a sorból, mert viszonylag jól színez, ugyanakkor egy csöppet túl púderes is az én ízlésemhez. Élőben azért ennél jobban érvényesülnek. A szokásos módon a fotó tovább tompított a színeken.

A felső pillák fölé került a puncs. Az alsók alá a pisztácia. A belső szemzugba a vanília. A levendula látszik a legkevésbé ő a mélyítő vonal fölött kapott helyet.

[image_frame style=”shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2013/02/2_szemfestes2.jpg[/image_frame] Semmiképpen sem akartam fekete tust választani ezekhez a színekhez. Túl keménynek, erősnek éreztem volna. Itt az essence – London Baby tusa lett végül a választott. Egy szép fényű szürke enyhe mályvás beütéssel. De tökéletes a csokoládébarna vagy a szeder is akár.

Amíg az előző képen “csak” ceruzával kitöltöttem a szemöldököm üres részeit kicsit, itt már púderrel is átmentem rajta. Ehhez a Too Faced szemöldökkészletemet választottam kivételesen. Az alsó pillák fölötti vízvonalat pedig fehér ceruzával húztam át. Az ilyen pasztelles szemfestésnél, vagy amikor pink színt használunk, akkor jobban szeretem, ha a vízvonal is át van húzva. Aktuálisan fehéret választottam, de bármelyik világos, fagylalt jól szín illik hozzá.

[image_frame style=”shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2013/02/2_szemfestes3.jpg[/image_frame] A göndörítés után jött a spirálozás. Ahogy tusvonalnak nem akartam feketét, úgy a spirálnak is inkább mást választottam. Megint csak jöhet a barna, a lila, vagy akár valamilyen színes spirál. Aktuálisan  Max Factor barna szeműeknek készített Eye Brightening spirálja fedi a pilláimat, bár egy kicsit intenzívebb fekete, mint amire számítottam. Én még egy natúr műszempillát is el tudok képzelni hozzá, főleg ha barna vagy színes.

Nem a szemfestéssel kezdtem amúgy a sminkelést, hanem az alapozással, amihez a Missha Perfect cover bb krémem lett a kiválasztott, ami alá még a Missha BB boomer primerét is felvittem. Fotón mindig halványabbnak látszik, mint élőben, de zseniálisan elfedi a bőrhibáimat is. Minimális korrektor kellett mellé. Ez most a Max Factor korrektora volt. Tökéletes a célra.

A Benefit Benetint színezőjét választottam az orcákra, ami a képen egyáltalán nem látszik, pedig élőben nagyon aranyos, pirosas almácskákat varázsolt az arccsontomra. nagyon halványan a The Body Shop bronzosítómmal mélyítettem az arccsont kontúrjain, az ajkak alatti gödröcskéken. Átmentem vele az orr két oldalán és a homlokom tetején.

[image_frame style=”shadow” align=”center”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2013/02/1_alap_a.jpg[/image_frame]

Az ajkakra színátmenetes, rágógumipink színt álmodtam meg. Ehhez kétféle pink kontúrceruzát vettem elő. Először a világosabb került az ajkaimra. Mégpedig az Isadora Candy Pink árnyalata. Majd a szélekre a sötétebb Tropical Pink társa került a nyári kollekcióból.

[image_frame style=”shadow” align=”center”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2013/02/3_ajkak1.jpg[/image_frame]

Ha egy kevésbé pigmentált szájfényt választasz, akkor azzal is remekül mutat, én egy kicsit mást találtam ki. Imádom a Douglas Absolute szájfényeit, és a legutolsó csomagomban lapult egy igazi Barbie pink árnyalat a 22 Think Pink, amit egyszerűen imádok (lesz majd külön cikk róla, külön fotóval). Ő került a sötétebb részekre, míg az ajkak közepére a Catrice First Kisst kentem. Mind a kettő erősebben pigmentált, így egy kicsit érdemes összemosni őket. A fotó kontrasztosabbnak tűnik, mint egyébként. Az egyik anyajegyemre pöttyintettem egy kicsit a barna szemöldökceruzámmal, és kész is a smink:

[image_frame style=”shadow” align=”center” height=”507″ width=”610″]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2013/02/barbie1.jpg[/image_frame]

[image_frame style=”shadow” align=”center” height=”507″ width=”610″]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2013/02/barbie-032_s.jpg[/image_frame]

Tuningolt képek:

[image_frame style=”shadow” align=”center” height=”507″ width=”610″]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2013/02/barbie-033.jpg[/image_frame]

[image_frame style=”shadow” align=”center” height=”507″ width=”610″]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2013/02/barbie-032_f.jpg[/image_frame]

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

3 hozzászólás

 1. jikka

  2013-02-01 at 21:00

  navégre, nem szerettem a csöndedet.

  Válasz

  • László Viktória

   2013-02-01 at 21:04

   Tudom.:) Bocsánat.:)

   Válasz

 2. jikka

  2013-02-01 at 22:50

  jaj ne, én kérek elnézést, nyilván oka volt, és nem volt célom a számonkérés, csak megörültem, hogy újra itt 🙂

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Lila füstös szemfestés középhaladóknak

Az előző sminknél azt ígértem, hogy most valami drámaibb jön. És el is képzeltem, hogy mil…