[image_frame align=”left” alt=”smink műszempilla ragasztás szemfestés szilveszter sminktipp alkalmi szemfestés”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/muszempilla.jpg[/image_frame][dropcap2 variation=”yellow”]E[/dropcap2]mlékszem arra, amikor az első műszempillámat felragasztottam. Nagyon izgultam amiatt (és akkor ez még enyhe kifejezés), hogy a ragasztó ragad-e majd, biztonságosan a helyén marad-e, és hogy legfőképp lejön-e majd a végén...

Az első műszempilla ragasztó, amit kipróbáltam, a DUO volt. Ismert, megbízható, latex alapú szempillaragasztó. Nem ismertem azért akkor még úgy, mint most, ezért nem vártam vele eleget (a Duonak általában kell legalább fél perc, mire elkezd igazán ragadni), és ahogy feltettem a szememre összevissza csúszkált. Némi szenvedés, meg összevissza kenődés után azért persze megkötött, és zsebelhettem be a bókokat. Megbízhatóan tartott egész este.

Aztán hazamentem, és aggódtam, hogy most mi lesz majd, amikor le akarom venni. Nem vagyok ezzel egyedül, ha műszempilláról esik szó, ez a leggyakoribb kérdés, hogy :

Lejön-e a ragasztó és jön-e vele a saját szempilla is?

Az a helyzet, hogy soha nem volt még gondom azzal, hogy levegyem a műszempillát, pedig időközben sokat tettem fel, és vettem le. Lefogom a szem külső sarkát, a másik kezemmel pedig a műszempilla sor külső sarkát, és elkezdem lehúzni. És jön. Szempillák nélkül. Ha előtte felviszek egy kis szemfestéklemosót, akkor még könnyebben lejön. Ha tincses pillákról van szó, akkor szemfestéklemosó és ha szükséges, akkor finom húzogatás, és már lent is van.

De ilyenkor nem mindig jön le feltétlenül az összes ragasztó. A szemfestéklemosó (főleg, ha olajos kicsit) ilyenkor segíthet. Egy vattapálcikával vigyél fel lemosót, hagyd egy kicsit hatni, majd töröld át a területet. Ha ez sem segít, akkor egy kis csipkedés (rosszabbul hangzik, mint amilyen) a válasz a problémára.

Nagyjából ez a helyzet a műszempilla tisztításával is, vagyis lemosóba áztatás, és a makacs darabok lecsipkedése.

Honnan tudom, mennyit kell várni, hogy a ragasztó valóban ragadjon?

Ez az, amit nehéz megmondani, mert ragasztóként eltérő lehet a válasz. A Duonál, ahogy írtam, legalább fél perc, ez a legtöbb latex alapú (fehér, folyékony, bár vannak színezett ragasztók is) ragasztóra igaz. A kinyomáskor áttetsző ragasztók vagy a kékes fényű ragasztók általában ennél sokkal gyorsabban szilárdulnak, tehát akár 10 másodperc után is bátran lehet próbálkozni velük.

Azt javaslom, hogy ha új ragasztód van, amit nem ismersz, akkor még sminkelés előtt nyomj ki belőle egy kicsit, és figyeld meg, hogy változik. Sűrűbb lesz-e? Változik a fénye? Ha ezt megteszed, egy csomó felesleges bosszankodást megsprórolhatsz magadnak.

Ha a ragasztó nem változik vagy csak nagyon sokára, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, ezért felejtős.

Ne ijedj meg attól, ha egy ragasztó fehér kinyomáskor, mert áttetsző lesz száradás után. A kékes fényűekkel ugyanez a helyzet. Az áttetsző pedig az is marad. Ha mégis aggódsz amiatt, hogy látszik majd a ragasztó, választhatsz fekete ragasztót is, ami fekete marad száradás után is.

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Gyorstippek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Smink lépésről lépésre: A fekete macska

Olyan nagyon szerettem volna valami drámai, sötét, élénk, és mégsem bonyolult sminket. És …