[dropcap2 variation=”pearl”]E[/dropcap2]mlékszem, amikor szépségtanácsadóként dolgoztam, és amikor reggel, nyitás előtt bármivel kisminkelhettem magam, mindig bajban voltam, hogy ecset nélkül mi az, amit szépen meg tudok csinálni, mégpedig gyorsan és látványosan. A végére már egészen belejöttem. Ma már számtalan ecsetem van, de időről-időre jó kihívás elé állítani magam, mondván… mi lenne, ha… Így született ez a gyors és egyszerű smink:

[image_frame style=”shadow” align=”center”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/7_kesz3.jpg[/image_frame]

[image_frame style=”shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/2_galaxy.jpg[/image_frame] A Max Factor CC krémmel kezdtem most a sminkelést (40 Fair), amit tudom, hogy sokan szeretnek, én személy szerint elég jónak mondanám, de azért nem leszünk szerelmesek. Kicsit túl rózsaszínes a bőrömhöz, ami amúgy a “valóságban” nem ennyire szembetűnő, mint képen. Szépen fed, pont a megfelelő mennyiségű ragyogást adja. Én nem tettem rá púdert, de természetesen ez is opciós lehetőség.

Ezután az IsaDora Galaxy krémes szemfestéket vittem fel a szememre. (Igen, már megint.)

[image_frame style=”shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/3_lagyitas.jpg[/image_frame] Annyira szerettem volna megmutatni, hogy mennyire szép, csak úgy simán, kézzel eldolgozva. De persze fotón ebből alig látszik valami. Egyáltalán nem ilyen barna színe van, hanem egyfajta bézs beütésű, kellemes szürke, mindenféle irizáló szemcsékkel. A fenti képen lévő mennyiség bőven elég a két szemhéjra.

Nagyon jó kérdés, hogy tart-e egész nap? Nekem hajlamos a szemfesték összegyűlni a szemráncomban, illetve halványodni. Egy kis összeállás azért idővel keletkezik, amit az ujjammal eldolgozok, és akkor pár óráig megint rendben vagyunk, de a halványodás nem igazán jelentős.

[image_frame style=”shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/4_spiral_ceruza.jpg[/image_frame] Az egyik kedvenc szemceruzám a The Body Shop – Carbon Blue eye definer ceruzája.  A kékes szín valahogy szelídebb, mint a fekete, de mégis van mélysége. A végén lévő gumival pedig szuperül lehet satírozni. Előfordult nem egyszer, hogy “csak” körberajzoltam vele a szemem, elsatíroztam  a végén lévő applikátorral, egy kis spirál, és ez volt a szemfestésem, amit amúgy sokan megdicsértek.

A vízvonalat az IsaDora tavaszi kollekciójában megjelenő 82-es Blue Illusion Eye lighter contour ceruzával húztam át. Ezzel fényesítettem a belső szemzugot is. Három színben lesz majd kapható, az enyém egy kékesen irizáló szín. Imádom. Mivel a szemzugba elfért még egy csöpp világos, az IsaDora új korrektorkészletének a highligher névre hallgató szekciójából az ujjammal tettem egy pöttyöt. A szemöldökömet a Pout Brazen Brunette szemöldök ceruzával rajzoltam át.

Spirálozás után (Nem is göndörítettem, ezt magától tudja a spirál, ami: IsaDora – Volume & Curl) ilyen lett a szemfestés:

[image_frame style=”shadow” align=”center”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/5_szemfestes1.jpg[/image_frame]

Az orcákra megint csak egy IsaDora termék került, mégpedig az új pirosítójuk: Twist & Up Blush & Go – 83 Coral Island. Olyan, mint egy nagy varázsceruza. Felkentem az orcákra, és az ujjaimmal eldolgoztam.

[image_frame style=”shadow” align=”center”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/6_pirosito.jpg[/image_frame]

Már csak a szájfény volt hátra, ami ezúttal a Chanel – 179 Murmure volt. Az egész sminkelés nem tartott volna öt percig sem, ha nem fotózgatom magam.:)

Ha az tart vissza az ecsethasználatól, hogy nem tudod, mire is van szükséged, vagy hogyan használd és kezeld őket, akkor gyere el az ecsetes mini-tanfolyamra.:)

A kész smink:

[image_frame style=”shadow” align=”center”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/7_kesz1.jpg[/image_frame]

[image_frame style=”shadow” align=”center” alt=”Max Factor cc krém Isadora Chanel szájfény egyszerű smink”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/7_kesz2.jpg[/image_frame]

Tuningolt képek:

[image_frame style=”shadow” align=”center” alt=”Max Factor cc krém Isadora Chanel szájfény egyszerű smink”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/7_kesz2_filter.jpg[/image_frame]

[image_frame style=”shadow” align=”center” alt=”Max Factor cc krém Isadora Chanel szájfény egyszerű smink”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/02/7_kesz1_filter.jpg[/image_frame]

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Arany és burgundi élettelien, egyszerűen és letisztultan, lépésről-lépésre

Most valami igazán életteli, nőies és buja kombinációra vágytam, ugyanakkor nem akartam tú…