Kérdés:

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e a bronzosítót az arc kontúrozására használni? Nemrég egy youtube videóban azt mondta a sminkes, hogy ne használjunk bronzosítót kontúrozáshoz, mert az meleg színű, az árnyék meg nem, ezért természetellenes. Most hogy van ez?

Jó kérdés.:) Köszönöm szépen.

[image_frame style=”shadow” align=”left”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/04/bronzositas.png[/image_frame] Elmondom és meg is mutatom, hogy én hogy látom. Azért nem azt mondom a kérdésre, hogy majd én jól megmutatom a tutit, mert a szépség nem egy egzakt tudomány. Vélemények és ízlések találkoznak és előfordul, hogy ütköznek is.:) Kevés dolog van, amiben a sminkes egyetértenek.

Az árnyék önmagában valóban sötét színű. Ha nincs fény, az fekete. Ha van valamennyi fény, akkor a fekete részben áttetsző lesz, vagyis valamilyen szürkéből és a alatta lévő szín keverékéből áll (plusz bejátszik a fény színhőmérséklete is). (Ez most nem tudományos magyarázat, csak próbálok logikusan gondolkozni.:) Szóval cáfoljatok meg, ha nincs igazam!)

Nagyon sokáig az arccsont kontúrozását a pirosító sötétebb árnyalatával oldották meg. Természetes volt? Általában nem. Ennek ellenére működött? Igen.:) Kiemelte az arccsontot és dimenziót adott neki.

Vagyis azt gondolom, hogy minden attól függ, milyen hatást szeretnél elérni. Minél natúrabb végeredményt szeretnél, annál inkább a bőr tónusához igazodó árnyékolást érdemes használni, pbár árnyalattal sötétebb, de hűvösebb verzióban. Nagyon

De mennyire természetellenes egy bronzosító árnyékolásnál? Ez pedig a bronzosítótól függ. Mennyivel sötétebb a bőrnél, mennyire narancsos és persze hogy mennyire csillámos. Arra gondoltam, hogy ezen a képen megmutatom a különbséget:

[fancy_images width=”260″ height=”360″] [image caption=”Meleg árnyékolás”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/04/bkonturozas_bronz.png[/image] [image caption=”Hűvös árnyékolás”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2014/04/bkonturozas_arnyek.png[/image] [/fancy_images]

Bal oldalon egy kifejezetten narancsos tónussal mélyítettem az arccsont alatti és az orrnyereg melletti területet. Jobb oldalon pedig egy hűvösebb tónussal, fent pedig láthattad az eredeti képet. Persze eltúlzott, hogy tényleg látszódjon, miről is beszélek. És valószínűleg eltérő véleményt kapnánk, ha megkérdeznénk, kinek melyik tetszik.

Én egy természetesebb, nappali sminknél sokkal inkább választanám a melegebb verziót. Amikor viszont drámaibb, látványos árnyékolás lenne a célom, akkor valóban a hűvösebb tűnik a hatékonyabbnak (persze kisebb felületen, mint most).

Te hogy látod?

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Válaszok

2 hozzászólás

 1. Viki

  2014-04-05 at 14:35

  Szia Viki!
  Kb így, ahogy Te is írod. Nyilván függ attól is ki mennyire ügyesen árnyékol, de a termék minőségétől is. Én is hallottam, hogy a hideg tónus jobb, de úgy vettem észre, hogy hétköznapra elég egy melegebb árnyalat (csillámmentes) estére mehet a hidegebb erősebb árnyékolás. Az alap arcszíntől, hajszíntől is függ sztem.
  Amúgy a slekk glisten me-t imádom köszi 😀 Nagyon jól tudom használni kontúrozáshoz is, hiába kicsit csillámos, de inkább fényes finisű. kellemes finom átmenetet tudok kialakítani. Szeretem a krémes állagú kontúrozást, de ehhez már nyilván kell egy kis tapasztalat:)
  Puszi és köszi még egyszer a nyereményeket! <3
  Viki

  Válasz

  • László Viktória

   2014-04-05 at 14:42

   Nagyon, nagyon szívesen.:))))) És örülök, hogy itt voltál, és hogy szereted a cuccokat. A krémes kontúr nagyon érdekes. Ha előbb kontúrozunk, és aztán alapozunk, akkor az a legtermészetesebb. Csak ijesztő az elején.:D Erről már terveztem egy fotózást.

   Köszönöm a hozzászólást is.:)

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Kérdés: Mikor fessem ki az alsó pillákat, és mikor ne?

Te tudod, hogy mi áll jobban neked? Ha kifested az alsó pillákat, vagy ha nem? …