Válasz: Mitől tűnnek dúsabbnak az ajkaid

Így tűnnek dúsabbnak az ajkaid

Nemrég érkezett egy olyan kérdés, hogy tudok-e olyan terméket javasolni, ami dúsabbnak mutatja az ajkakat, és ígértem, hogy válaszolok rá itt, mert csak egy termék van, amivel konkrétabb tapasztalatom van, de ezt kiegészíteném jópár  tippel, amiket szívesen alkalmazok.

1. Ajakápolás

Kezdjük az ápolással! Mindenki másra esküszik. Én a jó öreg, klasszikus, tégelyes carmexet szeretem. Semmi cseresznye, meg egyéb íz, semmi tubusos kiszerelés, hanem a gazdag, sűrű, bevált formula. Ez az ajakápoló kicsit dúsítja is az ajkakat, feltölti a vonalakat. Biztosan vannak még olyan ajakápolók, amik jól működnek, bátran írd meg kommentben, mi a te kedvenced.:)
Ami miatt nem használok kifejezetten ajakdúsító termékeket, az ezeknek a termékeknek az irritáló hatása miatt van. Sok extra dúsító ajakbalzsam vagy szájfény pont az erősen irritáló hatású összetevőknek köszönheti a sikerét. A csípős paprikával az élen. Tudatosan nem használok ilyen termékeket másokon és magamon sem.

2. Gömbölyűbb kontúr

Ha teltebb ajkakat szeretnék valakinek sminkelni, mindig kicsit gömbölyűbbre rajzolom a formáját, hiszen a szögletes nem sugall teltséget. Ez különösen igaz a felső ajkak közepére, ahol a kerekebb forma már önmagában sokat jelent. Ezért kár a kontúrozást kihagyni, de nem nagyon mennék túl a vonalon. A ceruza színe legyen natúr, ajakszínű.

3.  Natúr rúzs

Természetesen használok szájfényt is majd, de a rúzs nagyon jó alap ilyenkor. A színe legyen az ajkak alapszínéhez hasonló. A krémes alap nem csak jól tapadó felületet ad, de krémes, puha felületet is, ami a teltségnek szintén az alapfeltétele.

4. Jól irányzott fények

A sminkben a stratégiailag jól elhelyezett fények nagyon sokat számítanak a látványos végeredmény szempontjából. Egy kevés fényes, a rúzs színénél világosabb szemhéjpúder vagy highlighter az alsó ajkak közepén és a felső ajkak ívén (Csücsöríts és ecsettel vagy az ujjaddal finoman ütögesd az ajkak körvonalára.) több fényt, és dimenziót ad a szájnak. Ha jól megnézed sok divatfotón felfedezheted ezt a trükköt.

5. A felső ajkak körbekorrektorozása

Ahogy a felső fotón látod, a korrektor is kiemeli az ajkakat, plusz fényt ad a felső ívnek, megint csak látványosabb dimenziókat kölcsönözve a szájnak.

6. Árnyék az alsó ív közepe alá

Ahogy a fenti képen is látod, az a kis árnyék nagyon is sokat számít. Azt a látszatot kelti, hogy az ajkak jobban kiemelkednek, saját árnyékuk van. Sokan szeretik az ajkak két sarkát sötétebb árnyékkal mélyíteni. Én ezt már túlzásnak érzem, de ha neked ez jobban tetszik így, ezt is megteheted.

7. Jöhetnek a szájfények

Áttetszőbb szájfényt szoktam ezután választani, hogy az a világosító hatás, amit eddig felvittem ne vesszen el. Ha nagyon ütős végeredményt szeretnél, akkor az ajkak közepére jöhet egy még világosabb szájfény.

Kész is. Persze nem kell minden lépést végigcsinálni. Próbáld ki külön-külön vagy együtt is a tippeket, és meglátod, melyik az, ami számodra a leginkább harmonikusabb és látványosabb végeredményt adja.

Nektek mi a kedvenc trükkötök?

0 I like it
0 I don't like it

Azt szeretném, ha végre szépen néznénk önmagunkra. Hogy örömünket leljünk az arcunk, a lelkünk és a testünk egyedi szépségében. Hogy mindazok az örömök, amiket az élet kínál könnyedén elérhetőek legyenek a számunkra. Az a hivatásom, hogy ezt segítsem, tápláljam, megkönnyítsem másoknak is. És ezért én is folyamatosan fejlesztem magam és tanulok, hogy mindaz, amit átadok gazdagítsa az életed.

2 hozzászólás

  1. Hát pedig a Carmexben lévő kámfor pont, hogy az egyik legirritálóbb összetevő, ami létezik...

    • Még senkivel nem találkoztam, akinek problémát okozott volna a Carmex, és maga a dúsító hatása is kicsi. Olyannal már igen, hogy egy dúsító szájfény erős irritációt okozott. De köszönöm, hogy megosztottad az infót, mert minden ilyen érdekel.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *