Persze, aláírom, vannak, akiknek sokkal sötétebb karikáik vannak, mint nekem. Azt is tudom, hogy a sminkes fotókon nem látszik annyira, hogy milyenek a karikáim, mert a fény viszonylag  jótékony irányból jön. Talán még itt látszott a legjobban:

[image_frame style=”shadow” align=”center” alt=”sminkelés előtt”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2015/02/elotte.png[/image_frame]

Mivel nem “csak” karikás a szemem, de konkrétan besüpped, ezért mindig kicsit árnyékos. Arra gondoltam, hogy árnyék ide, árnyék oda, kipróbálom a narancs rúzsos korrektor tippet, amit ebben a videóban láttam.

Persze tudom, hogy a sötét tónusú bőrhöz a narancsos korrektort ajánlják. Az olyan világoshoz, mint az enyém, viszont a lazacos-barackos szín illik. Úgyhogy arra gondoltam, valahol félúton keresek megoldást, és választok egy viszonylag pigmentált, narancsos-vörös rúzst (L’Oréal Doutzen Red), amit leheletvékonyan viszek fel. Élőben ez sokkal élénkebbnek tűnt, mint a fotón.

[image_frame style=”shadow” align=”center” alt=”narancs korrektor a szem alá”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2015/02/korrektor.png[/image_frame]

Ez a rúzs tökéletes választás volt. Fantasztikusan tapadt, nem futott össze a szemem alatt. Pont annyira volt matt, amennyire ez szükséges. Profi sminkes boltokban tudtok venni narancs színű korrektort, de ezt a rúzst abszolút alkalmasnak találtam a célra.

Nálam ezután az alapozás jött. Jól fedő alapozót kerestem, mert féltem, hogy átlátszik majd a rúzs. Végül a Clarins everlasting alapozóra esett a választásom. Így nézett ki a sminkem alapozás után.

[image_frame style=”shadow” align=”center” alt=”alapozás”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2015/02/alapozas.png[/image_frame]

Én azt látom, hogy elég jó munkát végzett ilyen vékonyan is. Éppen csak egy leheletnyit látszik a karikám. Ki fogom próbálni erősebb “korrektorozással”. Én is a beauty blendert választottam az eldolgozáshoz.

A korrektorozásra a szemfestés után, de a spirálozás előtt került sor, és ilyen lett a végeredmény:

[image_frame style=”shadow” align=”center” alt=”sötét karikák eltüntetése”]http://sminkkel.com/wp-content/uploads/2015/02/keszssmink3.png[/image_frame]

A Make Up For Ever korrektorkészletem legvilágosabb, rózsás tónusú korrektorát tettem a szemem alá, és valóban gyönyörűen eltüntette a karikákat. Dodo púderrel fixáltam. A smink többi lépését külön bejegyzésben találod majd meg, beleértve a színátmenetes ajkakat.:) A narancs rúzs egész napos viselés után sem ütött át a sminken, a korrektorozás nem gyűrődött meg a szemem alatt.

 

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Gyorstippek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Smink lépésről lépésre: A fekete macska

Olyan nagyon szerettem volna valami drámai, sötét, élénk, és mégsem bonyolult sminket. És …