Imádom a ragyogó szemfestést. Az ezüst és az irizáló fehér a kedvenceim közt van, ahogy a lila és a rózsaszín is. Szerettem volna velük egy sminket:

ezüst smink lépésről lépésre

Clarins Everlasting alapozóAnnak ellenére, hogy a szemfestés, amivel készültem fényes, mégis szerettem volna egy kis ragyogást az arcomra, ezért egy ragyogó primert (Hera Magic Starter) és egy normál finisű BB krémet választottam (Suiskin A Klasszikus BB krém).

A szemem alá a Benefit Erase Paste korrektorát tettem. Szerettem volna kiemelni az arccsontot árnyékolással. A The Body Shop matt 2-es bronzosítójával végigmentem az arc körvonalán, az arccsont alatt és az orr két oldalán. Szeretem ezt a bronzosítót árnyékoláshoz is használni. Finom, természetes, és nem túl meleg tónusú, pont ezért is választottam. Nagyon könnyű dolgozni vele.

ezustarnyek-szem1Az IsaDora Magic Mauves palettájának ezüst színe mostanában nagy kedvencem. Habár a palettában ez nem úgy tűnik, de felvitel után olyan szép, nedves hatású lesz, hogy imádom használni.

Felvittem a teljes szemhéjra, egészen a szemöldökömig. A szemöldököt egyrészt a Too faced szemöldökkészletem ceruzájával kezdtem átdolgozni, majd a L’Oréal E4 Marron Glacé paletta harmadik, hűvösebb, világosabb barnájával mentem át rajta. A vízvonalamat a Barry M metállila ceruzájával húztam ki.

ezustarnyek-szem2 Szerettem volna, ha kap egy még világosabb, fehéres kiemelést a belső szemzugom, és a szemöldök csúcsa alatti rész. Ritkán használok fényes színt a szemöldök csúcsa alatt. de most kifejezetten szerettem volna egy ragyogó kontrasztot adni, mert a mélyítővonalban lévő árnyék nem lesz sötét. Bármilyen fehéres, irizáló színt választhatsz (vagy ha meleg tónusaid vannak, ez elmehet egy kicsit aranyosabb irányba is). Én most a L’Oréal E8 Bleu Mariniére paletta legvilágosabb színét vettem elő erre a célra.  A következő képen jól látszik már , hogy mennyit ad ez a belső szemzugnak. Az IsaDora paletta utolsó előtti szürkés-mályvás színével húztam egy mélyítést a mélyítővonalban. Direkt nem húztam le a külső sarokig, hanem inkább átlósan felfelé dolgoztam el. Ez “emeli” a külső szemzugot. Viszont a szem külső sarkát mélyítettem, és a természetes irány szerint fejeztem be. Ezzel növeltem a vizuális távolságot a két irány és vonal között, így még inkább kiemelte a felső ív dinamikáját.
ezüst árnyék szemfestés lépésről lépésreA legutolsó, szilvás-lilás színt nagyon szeretem az IsaDora palettájából, és egy lapos ecsetre tettem belőle, majd végiglapogattam vele a vízvonalat, így egy mélyebb, tartósabb, lilás tónusú vonalat kaptam.

A szem külső harmadát is ezzel a sötétebb színnel húztam át. Egy kicsit vastagodott a vonal kifelé, és ahogy azt korábban is írtam, követtem a szem természetes ívét. Szokásommal ellentétben nem húztam el felfelé. ugyanebből a színből nagyon finoman és keveset a mélyítővonal félárnyékának alsó része is kapott, hogy az ív egy kicsit jobban “kiugorjon”.

Szempillaspirálnak a L’Oréal Miss Manga Punky-t vettem elő. Imádom, hogy ilyen hangsúlyos pillákat varázsol. Arra készüljetek fel, hogy ha hozzám hasonlóan kancsalok vagytok, ez a szemfesték kiemeli majd. Ha cukinak tartod a kancsalságod (én az enyémet általában igen), akkor az ilyen játékok a formákkal és irányokkal még szembeötlőbbé teszik.:)

ezustarnyek-pirosito Átpúdereztem az arcom a Parsi Berlin HD púderemmel. A púderezésnél “csak” a T-zónára vittem fel a port, mert szerettem volna, ha a smink többi része a lehető legvékonyabb.

Fényes, visszafogott, és hűvös tónusú pirosítást képzeltem el ehhez a sminkhez. Finom fénnyel, lágy rózsaszínnel. Ehhez a L’Oréal infallible szemhéjpúderem 036 Naughty Strawberry árnyalatát vettem elő. Már máskor is használtam ezt a színt pirosításra (is). A mérete megengedi, hogy belemártsunk egy pirosító ecsetet.

De igyekeztem csínján bánni vele, mert inkább puhának és lágynak képzeltem az arccsont színét, ami hozzáad a harmóniához anélkül, hogy külön felfigyelnénk rá.

Az ajkakra is ugyanezt a szemfestéket vittem fel. Az ujjhegyemmel beleütögettem a bőrbe. A különbség, amit az ajkaknál láttok a későbbi képeken az ajkaknál az, hogy az ajkak közepét és a felső ajakív közepét is világosítottam egy kicsit a korábban a belső szemzugban is használt irizáló fehér színnel. És íme a végeredmény:

ezüst árnyék smink lépésről lépésre

ezüst smink lépésről lépésre

Tuningolt képek:

ezüst árnyék smink lépésről lépésre

ezüst árnyék smink lépésről lépésre

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Vörös rúzs és strobing – Lépésről lépésre

Könnyed, nőies, nyáron is elegáns. Ha vörös rúzs, akkor a bőröm legyen egyöntetű és a fény…