Játszunk kicsit?

Könnyű fukszia és narancs szemfestés lépésről lépésre

Olyan nagyon szerettem volna valami játékos szemfestést, de nem akartam, hogy extrém legyen. Két szemfestéket is választhattam a legutóbbi MAC bloggertájékoztatón, és ezeket is jó lett volna kipróbálni. Ez lett a végül a smink (élőben azért élénkebb színű volt):

lila és barack szemfestés

A sminkelést az alapozással kezdtem. Először primert vittem fel, mégpedig a Baviphat Goodbye Sebum primert. Matt alapot szerettem volna, ahogy az egész sminket is mattnak képzeltem el. Nedves ecsettel vittem fel a Max Factor – Smooth effect alapozómat. Elég jól lefedi a karikákat. A maradék sötétséget a Missha The Style korrektor tüntette el. A szemöldökömet a Sleek Au Naturel paletta keki színével húztam át. Bal oldalon az előtte, jobb oldalon az után képet láthatjátok:

alapozás

2szemfestes1Igen, tudom, hogy ez elvileg több lépés, de igazából nem is annyira. Fogtam 3 szemceruzát és felvittem őket a szememre.

Elsőkét a NYX Milk szemceruzát (az a fehér) tettem a belső szemzugba, hogy világos legyen. Ezután a Max Factor fehér szemceruzája jött a vízvonalra. (Azért nem a NYX, mert az túl krémes oda, és elkenődik, a szemzugban viszont pont a krémessége miatt könnyebb vele dolgozni.) A Max FActor fehér szemceruzájával a szem külső sarka előtt elkezdtem egy háromszöget rajzolni a sarokig. Nemsokára meglátjátok, hogy mire fogjuk ezt használni.

A szemhéjra a Barry M szuperpuha, matt, lila szemceruzáját vittem fel. Csak a szemráncig. A következő kép után értitek majd, hogy miért így “alapoztam” színekkel a szememet.

3szemfestes2

Fogtam az egyik új MAC szemfestékemet (Plum Dressing), és a szem külső sarkában húztam vele egy háromszöget kerekített véggel. Egy kicsit befelé is húztam belőle, hogy a lila szín kapjon egy színátmenetet, de azt akartam, hogy az a külső sarok fukszia színű legyen.

Az ívet és a szem külső sarkának a pillavonalát egy vékony tusvonallal emeltem ki (L’Oréal So Couture tus). Könnyű dolgom volt, hiszen, csak követnem kellett a szemfestés vonalát.

Az alsó részen a Sleek Acid paletta neon narancssárgája lett ez az éles vonal. A fehér alap miatt még világosabb lett, és a korábbi fehér megadta a formáját is. Ezután a fehér szemceruza amit a két ív közé felvettem megerősíti az elválasztást.

4szemfestes

Ez már a szempillaspirálozás (L’Oréal – Miss Manga Punky) utáni állapot. Tettem egy kis pirosítót az arccsontokra (Catrice – Defining Blush – 070 Pinkerbell).

5ajkak1 Azzal is szeretek játszani, hogy a kontúrceruzát csak az ajakkontúr középső részére viszem fel. Picit aztán majd eldolgozom.  (Most az IsaDora 35 Tropical ceruzáját használtam erre a célra. Az én ajkaim nem igazán jól definiáltak. Jót tesz nekik a kontúr. És ha csak középre viszem fel, az ajkaim kicsit kerekebbnek, dúsabbnak tűnnek. Szívesen választok egy kicsit más tónusú ceruzát, mint amilyen a rúzs, mert ettől élettelibbnek tűnik a rúzs színe, a kontúr pedig jobban kiemelődik. Most az IsaDora 168 Coral Cream lett a választott rúzs mellé.  Íme a kész smink:

Játék rózsaszínnel és naranccsal - Smink lépésről lépésre

Játék rózsaszínnel és naranccsal - Smink lépésről lépésre

Tuningolt képek:

jatszunkkicsit1_f

Játék rózsaszínnel és naranccsal - Smink lépésről lépésre

0 I like it
0 I don't like it

Azt szeretném, ha végre szépen néznénk önmagunkra. Hogy örömünket leljünk az arcunk, a lelkünk és a testünk egyedi szépségében. Hogy mindazok az örömök, amiket az élet kínál könnyedén elérhetőek legyenek a számunkra. Az a hivatásom, hogy ezt segítsem, tápláljam, megkönnyítsem másoknak is. És ezért én is folyamatosan fejlesztem magam és tanulok, hogy mindaz, amit átadok gazdagítsa az életed.

One Comment

  1. Gyönyörű smink lett, tényleg egyszerű, de mégis frappáns. Illetve nagyon szépen összhangban van az egész! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *