Olyan nagyon szerettem volna valami játékos szemfestést, de nem akartam, hogy extrém legyen. Két szemfestéket is választhattam a legutóbbi MAC bloggertájékoztatón, és ezeket is jó lett volna kipróbálni. Ez lett a végül a smink (élőben azért élénkebb színű volt):

lila és barack szemfestés

A sminkelést az alapozással kezdtem. Először primert vittem fel, mégpedig a Baviphat Goodbye Sebum primert. Matt alapot szerettem volna, ahogy az egész sminket is mattnak képzeltem el. Nedves ecsettel vittem fel a Max Factor – Smooth effect alapozómat. Elég jól lefedi a karikákat. A maradék sötétséget a Missha The Style korrektor tüntette el. A szemöldökömet a Sleek Au Naturel paletta keki színével húztam át. Bal oldalon az előtte, jobb oldalon az után képet láthatjátok:

alapozás

2szemfestes1Igen, tudom, hogy ez elvileg több lépés, de igazából nem is annyira. Fogtam 3 szemceruzát és felvittem őket a szememre.

Elsőkét a NYX Milk szemceruzát (az a fehér) tettem a belső szemzugba, hogy világos legyen. Ezután a Max Factor fehér szemceruzája jött a vízvonalra. (Azért nem a NYX, mert az túl krémes oda, és elkenődik, a szemzugban viszont pont a krémessége miatt könnyebb vele dolgozni.) A Max FActor fehér szemceruzájával a szem külső sarka előtt elkezdtem egy háromszöget rajzolni a sarokig. Nemsokára meglátjátok, hogy mire fogjuk ezt használni.

A szemhéjra a Barry M szuperpuha, matt, lila szemceruzáját vittem fel. Csak a szemráncig. A következő kép után értitek majd, hogy miért így “alapoztam” színekkel a szememet.

3szemfestes2

Fogtam az egyik új MAC szemfestékemet (Plum Dressing), és a szem külső sarkában húztam vele egy háromszöget kerekített véggel. Egy kicsit befelé is húztam belőle, hogy a lila szín kapjon egy színátmenetet, de azt akartam, hogy az a külső sarok fukszia színű legyen.

Az ívet és a szem külső sarkának a pillavonalát egy vékony tusvonallal emeltem ki (L’Oréal So Couture tus). Könnyű dolgom volt, hiszen, csak követnem kellett a szemfestés vonalát.

Az alsó részen a Sleek Acid paletta neon narancssárgája lett ez az éles vonal. A fehér alap miatt még világosabb lett, és a korábbi fehér megadta a formáját is. Ezután a fehér szemceruza amit a két ív közé felvettem megerősíti az elválasztást.

4szemfestes

Ez már a szempillaspirálozás (L’Oréal – Miss Manga Punky) utáni állapot. Tettem egy kis pirosítót az arccsontokra (Catrice – Defining Blush – 070 Pinkerbell).

5ajkak1 Azzal is szeretek játszani, hogy a kontúrceruzát csak az ajakkontúr középső részére viszem fel. Picit aztán majd eldolgozom.  (Most az IsaDora 35 Tropical ceruzáját használtam erre a célra. Az én ajkaim nem igazán jól definiáltak. Jót tesz nekik a kontúr. És ha csak középre viszem fel, az ajkaim kicsit kerekebbnek, dúsabbnak tűnnek. Szívesen választok egy kicsit más tónusú ceruzát, mint amilyen a rúzs, mert ettől élettelibbnek tűnik a rúzs színe, a kontúr pedig jobban kiemelődik. Most az IsaDora 168 Coral Cream lett a választott rúzs mellé.  Íme a kész smink:

Játék rózsaszínnel és naranccsal - Smink lépésről lépésre

Játék rózsaszínnel és naranccsal - Smink lépésről lépésre

Tuningolt képek:

jatszunkkicsit1_f

Játék rózsaszínnel és naranccsal - Smink lépésről lépésre

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

egy hozzászólás

  1. Kormos Evelin

    2015-05-17 at 10:00

    Gyönyörű smink lett, tényleg egyszerű, de mégis frappáns. Illetve nagyon szépen összhangban van az egész! 😉

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Vörös rúzs és strobing – Lépésről lépésre

Könnyed, nőies, nyáron is elegáns. Ha vörös rúzs, akkor a bőröm legyen egyöntetű és a fény…