Ó, azok a lélegzetelállító magas sarkak! Imádunk gyönyörködni bennük, és a lábainkra képzelni őket… A fejünkben minden olyan tökéletes. Magabiztosan lépkedünk, és elképesztően szexinek érezzük magunkat, ahogy ott tipegünk bennük szupernőiesen… Ó, igen…

via GIPHY

De a valóság legtöbbünknek más… Mert magassarkút viselni gyakorlatot, egyensúlyt kíván, és egy trükkös nő különleges eszköztárát. Annyiszor, de annyiszor próbálkoztam már vele. És néha, ideiglenesen sikerrel is jártam… De még bőven van mit tanulnom. Tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül, így aztán alapos kutatásba kezdtem, mert eldöntöttem, hogy igenis jár nekem, hogy amikor magassarkúban szeretnék megjelenni, akkor megtehessem.

Akkoris.
Punktum.
Csak mert én úgy döntöttem, azért…

A kutatás pedig nagyon is sokat segített. Még van hová fejlődnöm, de azért haladok. És szeretném leszögezni, hogy nem gondolom, hogy mindig, minden nőnek magassarkúban kellene járnia, de néha jólesik az érzés és a látvány is.

De csapjunk a közepébe!

1. Az ideális magassarkú a gyakorláshoz

A magassarkú cipő nem a tűsaroknál kezdődik, és nem is azzal érdemes megtenned az első bizonytalan lépéseidet. De akkor mivel?

Legyen a sarok először kisebb, és aztán növeld fokozatosan!

Egészen aranyosak a kisebb sarkak, és megtanulhatod fokozatosan, hogyan változik az egyensúlyod, milyen lépkedni bennük, és te hogyan érzed magabiztosan magad bennük, mielőtt a következő szintre lépnél.

A telitalpú és a vastag sarok a legjobb barátaid. De főleg a telitalpú.

Imádom a telitalpú cipőket, papucsokat és szandálokat, és lehet belőlük egészen kecses formájúakat is kapni, miközben azt érzem, hogy két lábbal, biztonságosan haladok a földön. Segítettek megszoknom a magasságot is. Kényelemesnek találtam őket akár hosszabb távon is, és ez fontos szempont volt.

A vastagabb sarok nagyobb felületet ad, mint a vékonyabb, és mivel a magassarkúnál minden milliméter számít, ami a földet éri, ha stabilitásról van szó, még mindig jobban számíthatsz rá, mint a vékonyabb sarokra.

A nyitott orrú magassarkú kényelmesebb

Igen, kényelmesebb, mert a lábadnak egy kicsit több tere és lehetősége van arra, hogy ideálisabban töltse ki a cipőt. Nem szorít annyira, mint a szűk orrú társa, így hosszabb távon egészségesebb is, és persze kevesebbet fáj benne lábad.

Járás platform cipőben

A platform segíti a stabilitást

A platform több szempontból is áldásos, ha kényelmes és biztonságos járásról van szó. Az első, hogy meglepő módon stabilabbá teszi a járást. Azt érzed benne, hogy sima talajon jársz.

A második, hogy habár látványra magasabbnak tűnik a cipőd sarka, ez a meghosszabbítás nem befolyásolja a lépések élményét, mert a platform magasságát leszámolhatod a cipő sarkából. Ha 10 centis a sarok, és 2,5 centis a platform, akkor járni benne olyan, minta csak 7,5 centis sarkakon tipegnél. És ha a sarok magasságáról van szó, ez óriási különbséget jelent.

Így járj magassarkúban

A kerekebb orrú cipő kellemesebb neked

Tudom, milyen szuperdögösek a hegyes orrú cipők, de sokkal tovább bírod egy kerekebb vagy egy oválisabb orrú cipőben, ráadásul hosszabb távon nem viseli úgy meg a lábad, mint a szűk orrú társa.

A bokapánt helyén tartja  a lábad

Ha kitágult a cipőd, vagy nem illik tökéletesen a lábadra, vagy csúszkál benne, máris kilépsz a cipőből, ennél pedig kevés idegesítőbb dolog van. Ha a cipőd bokapántos (vagy magasabban záródik), máris nem kell imádkoznod, hogy a lábadon maradjon.

tippek magassarkúhoz

2. Mielőtt a speckó trükkökre térnénk, így érdemes járnod magassarkúban

 

 1. Először a sarkak, utána a talp. Kivéve…

via GIPHY

Ez a gif tökéletesen mutatja, hogy miről van szó. A magassarkúban először a sarkat teszed le, és aztán gördül előre a lábad. Lapos sarkakon nem feltétlenül így csináljuk, ezért nem biztos, hogy ez jut először eszedbe. Ezért is érdemes gyakorolnod.

 

És mikor csináld másként?

 

Amikor lépcsőn mész, akár felfelé, vagy  lefelé, akkor egyenes talppal, egyszerre érjen a lábad a lépcsőfokra, így tudsz biztonságosan lépkedni. Lapossarkúban lehet, hogy csak félig lépsz a lépcsőfokra, de magassarkúban fontos, hogy mind a lábfejed, mind a sarkad a lépcsőn legyen.

 

2. Haladj apró léptekkel!

 

Magassarkúban akkor vagy a legstabilabb, ha sok kis lépéssel mész előre. Ne legyen nagy távolság a két lábad között, így te maradsz az ura a mozdulataidnak. A kis lépés akkor is igaz, ha sietsz. Ilyenkor ne a lépteid, hanem a lépéseid számát gyarapítsd inkább!

 

3. Járj egyenesen!

 

Próbálj meg egyenes vonalban haladni! Képzeld magad elé a vonalat, és kövesd! Ez nem csak abban segít, hogy egyensúlyban maradj, de szépen kiemeli a csípőd mozgását is.

 

tippek magassarkú cipőhöz

4. A jó ritmus segít

 

Sokkal dinamikusabb a járásod, ha egy elképzelt ritmust követsz. Dúdolj magadban egy dallamot, és lépkedj arra! Ez akkor is segít, ha bizonytalanabban jársz, vagy ha már fáj kicsit a lábad.

 

5. A tartás fontos

 

Nagyon fontos, hogy ne rogyasztott térdekkel járj, és húzd ki magad. Egyenes gerinc és tartás, magasan tartott fej, és máris másképp jársz. Próbáld ki!

 

Hogyan gyakorolhatod a magassarkú cipőben járást?

 

Az egyik legjobb, amit tehetsz, hogy fejleszted az egyensúlyérzéked. A jóga különösen jó ebben, mert nem csak az egyensúlyé miatt, de ráadásul segít nyújtani az izmaidat is. Magassarkúban járni felér egy fél edzéssel, ezért érdemes előtte és utána is nyújtanod, ahogy azt a táncosok is teszik.

Ezzel a tornával szintén gyorsan fejlesztheted a magassarkú cipős mozgásod és az egyensúlyod. Ráadásul alaposan megmozgat, és magassarkúban kell végezni. Arra is használhatod, hogy megszokd az új cipődet.

 

 

Mit tehetsz, hogy a magassarkú cipőd a lehető legkényelmesebb legyen?

 

1. Mindig száraz lábra húzd fel a cipőd!

 

Biztos észrevetted már, hogy mennyire nehezen jön fel rád a ruhád, ha nedves testre akarod felhúzni. Ugyanez igaz a cipődre is. Minél szárazabb és frissebb a lábad, annál több helye van a cipőben. Az áttörlés, a hintőpor és a mentolos lábfrissítő spray mind segítenek ebben.

 

2. A dezodor megakadályozza a kidörzsölődést

 

Mielőtt felvennéd a cipőd, kend be a lábad dezodorral, hogy tovább száraz maradjon, és ne csúszkáljon annyira a cipődben. Különösen fontos ez azokon a helyeken, ahol könnyen fel szokta törni a lábadat a cipő, mint a pántoknál, a sarokrészen.

tippek magassarkúhoz és tűsarkúhoz

3. Miért délután érdemes cipőt vásárolnod?

 

Délutánra már duzzadtabb a lábad, mint amilyen reggel volt. Így az ilyenkor próbált, és jónak érzett cipőket sokkal kényelmesebbnek fogod találni. Ha akkor választasz, amikor a lábad még kisebb, akkor viszont délutánra már szorítani fog, és messze lesz még az este.

 

4. Hogyan tágíthatod a cipődet?

 

Az egyik klasszikus cipőtágító módszer, ha zoknit húzol, majd erre veszed fel a magassarkúdat, és így mászkálsz benne. Növelheted a hatékonyságát, ha hajszárítóval meleg levegőt fújsz rá, mert a meleg miatt kitágult bőr jobban fel tudja venni a lábad formáját.

A másik módszer, hogy egy jól zárható zacskóba vizet engedsz, hogy kitöltse a cipőt, majd csukd be! Azután mehet a fagyasztóba, hogy új formát nyerjen.

 

5. Használd a puha talpbetéteket!

 

A népszerű zselés egy egyéb talpbetétek és kitöltő elemek megakadályozzák, hogy a lábad csúszkáljon a cipőbe, vagy a keményebb bőrnek dörzsölődjön.

 

szuper tippek tűsarkúhoz

6. Dolgozd meg a cipőd talpát!

 

A legtöbb magassarkú cipő talpa sima, és emiatt csúszós. Dörzsöld át dörzspapírral, hogy megtörd ezt a simaságot! Az is sokat segíthet, ha egy olló hegyével karcolgatsz bele, csak vigyázz a kezedre közben!

tyra banks tipp magassarkúhoz

+ Tyra Banks meglepő tippje

 

Ha valaki sokat jár, ugrál, táncol… magassarkúban, az Tyra. És tudod, hogy szerinte mi segít a legtöbbet, hogy stabil legyen a lábad a cipőben? A hajlakk. Fújd be a cipőd hajlakkal, és nem csúszkál majd a cipőben! (Azért én csak különleges alkalmakra tartogatnám ezt a megoldást.)

A Női varázs egynapos önbizalom kurzusomon is gyakoroljuk, hogyan üljünk, álljunk és járjunk magabiztosan, izgalmasan, szexin, mégpedig magassarkú cipő nélkül. Mert nélküle is érezheted magad különlegesnek. Te vagy a lényeg.:)

És ne feledd, nem te vagy az egyetlen, akinek fáj a lába a magassarkúban, csak a legtöbben jól leplezik.:)

 

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Divat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Ütős edzés bajnokokkal – Tapout XT Muay Thai

Ütök és könyökölök és ugrok és rúgok. És közben érzem, hogy élek, és hogy többre vagyok ké…