Az, hogy szeretem a csillámot, nem titok. Mindig lenyűgöz a fények játéka. Ha csillámos szemfestés készítek, akkor biztos lehetek benne, hogy mindenkit elvarázsolok vele. Mintha a csillámpor valamiféle varázspor lenne. (Vigyázat, de fotókon érdemes csínján bánni vele, mert szinte lehetetlen megmutatni, mennyire káprázatos.)

De mitől olyan varázslatos a csillám?

 

A csillám pillanatok alatt feldobja a legegyszerűbb sminket is.

 

Voltál már úgy, hogy szerettél volna valami különlegességet csempészni a megjelenésedbe egy olyan nap végén, amikor viszont napközben visszafogottan szerettél volna megjelenni? Épp egy szomatodráma gyógyító napon voltam, utána viszont egy karácsonyi partira mentem. Nem lett volna lehetőségem átöltözni, és időm is csak pár perc volt a két program között. Az esemény azonban megérdemelt valami különlegeset, így aztán bedobtam a táskámban az Aden Soho csillámomat és a csillámzselét, és a nem túl előnyösen megvilágított tükör előtt egy perc alatt tündöklő ünnepi szemfestést varázsoltam magamra. Persze egy kicsit több idővel, és rákészüléssel még szebb lett volna az eredmény, de így is rengeteg bókot kaptam.

 

A csillámos szemfestésnek magnetikus ereje van, és vonzza a tekintetet

 

Ha azt akarod, hogy sokat időzzön el a partnered a szemeidbe nézve, akkor nyúlj a csillámért. Szinte biztos, hogy még azt a mondatot is hallod majd, hogy “Bocsánat, de olyan gyönyörű a szemed, hogy képtelen vagyok levenni róla a szemem.”.

A csillám különlegesen veri vissza a fényt, így minden egyes mozdulatod és pislogásod igazi fényjáték lesz. Pillanatok alatt bele lehet szeretni.


Így aztán, amikor választhattam az Aden katalógusából tesztelésre termékeket, a Soho árnyaltú csillámporuknál azonnal megdobbant a szívem. A színnel ugyan bajban voltam. Náluk bordós, de alapvetően közelebb van a vöröshöz, mint a bordóhoz. Élénk, lehengerlően dívás árnyalat.

A szemcsék finomak, a fényvisszaverésük pedig mesés. Fenséges tagja lett a fegyvertáramnak.

Hogyan hozhatod ki a csillámporodból a legtöbbet?

A csillámpornak mindenképpen kell valami, amibe beleragad. Én leginkább csillámzselével szeretem feltenni, ami azonnal fixálja is a szemen, de felviheted vazelinnek, krémes alappal is, bár ezek össz tudna csomósodni. Szintén tartós eredményt ad a műszempilla ragasztós alap. Akár a ragasztót, akár a csillámzselét választod, azonnal mond ki az ecseted, mert teljesen meg fog keményedni!

A csillámnak érdemes keretet adni

Mielőtt a csillámot felviszed, alakítsd ki a szemfestés keretét! Mintha megrajzolnád a csillámos rész körvonalát. Használhatod a csillámmal megegyező színt, vagy akár a klasszikus árnyékoló színeket is.
A szemedet mindnenképpen érdemes még a csillám felvitele előtt körbekontúrozni! A belső szemzugbe pedig vigyél fel fényt, vagy akár strasszkövet is tehetsz fel.

Ha műszempillát ragasztasz fel mellé, azt is érdemes még a csillám felvitele előtt feltenni. Igazából ennyi elég is a szemfestéshez.

De persze akár “csak” tusvonalat is csillámosíthatsz. A hatás akkor is álomszép.

A kihullott szemcséket úgy tudod felszedni, ha ragasztószalag ragacsos oldalával finoman megütögeted a bőrt. Abba ugyanis beleragad a csillám.

A csillámnak azért van ára is

Mivel a csillám nem oldódik, (vagy csak olyan anyagokban, amik a bőrödet is oldanák), a smink lemosásánál egy vattapamacsra vidd fel a lemosót, és fedd le vele a szemed, nyomogasd rá! Hagyd hatni egy kicsit. Ilyenkor nem a csillámot, hanem a csillámot megtartó alapot, azaz zselét, krémet, ragasztót oldjuk le finoman. Kicsit töröld át, aztán jöhet a korábban említett ragasztószalag, de légy finom, óvatos és kíméletes!

 

Milyen a jó csillám?

 

Manapság minél kisebb a csillám, annál trendibb. A mikrocsillámok viszik a prímet. Ugyanakkor klasszikus csillámokkal, mint amilyen az Aden Soho csillám, attól még elbűvölhetsz bárkit. Arra figyelj, hogy lekerekített, finom szemcséi legyenek (ez a csillám teljesen rendben is van ebből a szempontból is), hogy biztosan ne bántsa a szemedet.

Az ára: 540 Ft/ 5 gr

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Kedvencek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Olyan krémes és tejes és az illata is mesés: Yves Rocher tusfürdő argán olajjal

Ez a teszt nagyon szubjektív szempontok szerint készült. Attól, hogy én imádom az erős ill…