Nagyon szeretem azt a lágy, finom hatást, ami romantikussá és nőiessé tesz bármilyen szemfestést. Nem terveztem bonyolult vagy időigényes sminket. Pont erre a fajta puha hatásra vágytam. Semmi éles vonal, minden füstösített, de nem a drámai, fekete változatban.

fekete és barna szemceruzaEttől még persze fekete szemceruzával kezdtem. Elővettem az Aden Stay 24Hour Pro Longwear fekete szemceruzámat. Mindig kíváncsian fogadom a fekete szemceruzákat. Ez a ceruza kellemes meglepetés volt.

Szeretem a textúráját, és fantasztikusan tapad. Kifejezetten jó választás alapvonalnak, de gyorsan kell elsatírozni, mert ha megszáradt, akkor már nem nagyon mozdítható.

Alulra viszont barna szemceruzát választottam (Barry M). Ha fent sötétebb a szemceruza, de az alsó szemhéjon barna, és a külső sarokban nem ér össze a vonal, az nagyobbnak mutatja a szemet. A belső szemzugba világos színt terveztem, de a felvitele még kicsit arrébb van.

A képen még nincs elsatírozva, de mindjárt arra is sort kerítünk. Nem kell nagyon precíznek lenni, mert mindjárt szemhéjpúder kerül rá.

barack szemfestés lilávalbarack szemfestés lilávalbarack szemfestés lilávalMentés

Mentés

Mentés

fekete és barna szemceruza Fő színnek egy lágy, enyhén lazac beütésű rózsaszínt választottam. A L’Oréal Infallible Matte 104 La Vie en Rose könnyen kezelhető, diszkrét, de ugyanakkor lágy szín. Felvittem, mégpedig nem “csak” a mélyítővonalig, hanem még feljebb is. Kicsit eldolgoztam a felső szélét, hogy az átmenet a szemöldök felé a lehető legtermészetesebb legyen.

Fogtam egy keskenyedő fejű, kisebb satírecsetet, és a MAC lila palettám középső: Satellite Dreams színét. Azaz a közepes tartományból választottam. Az volt a célom, hogy ez a szín adjon keretet a szememnek, azaz legyen kicsit eltérő, de ugyanakkor ne legyen nagyon kontrasztos sem. Az alsó részen lévő barna szemceruzára a L’Oréal infallible 502 Lumiere Quartz Fumé árnyalatával finoman elsatíroztam.

Ezután került sor az “alapozásra”.

fekete és barna szemceruza

 

Könnyed, fényes hatást akartam, és ezért BB krémet választottam. Mégpedig a Misa Cho Bo Yangot. A szem alatti részen is sokat lefedett az árnyékokból.

4_szoft_smink A BB krém után a ByTerry Light-Expert Click Brush Illuminating Flawless Foundation Brush 1 Rosy Light került a szemem alá és a belső szemzugba. A MAC Soft & Gentle Mineralize Skinfinishből egy kis fénypöttyöt tettem a belső szemzugba és a mozgópontra (azaz a szemhéjnak arra a részére, ami az íriszt takarja).

A vízvonalra az Estée Lauder fehér szemceruzából vittem fel. Így a nagy, kerek, ártatlan szemek még nagyobbnak, még kerekebbnek, még ártatlanabbnak tűnnek.

A szemöldököm a Paris Berlin Brow Definition vízálló szemöldökceruzám BD-3as árnyalatával húztam át. Szeretem a természetes hatást, ezzel a ceruzával ezt nagyon könnyű elérni.

Szempillagöndörítővel göndörítettem kicsit a pilláimat, majd a TonyMoly Pang Pang sárga, tömegnövelő spirálja került rá. A finom szemfestéshez elegáns, de mégis látványos szempillaspirált akartam, és ettől a spiráltól meg is kaptam.

5_szoft_smink

És máris itt volt az ideje a pirosításnak. A L’Oréal (tudom, már megint a L’Oréal, de szerintem szuperek a pirosítóik) 145 Rosewood pirosítóját vittem fel. A csillogás, amit a számon láttok,  szintén a MAC Soft&Gentle Skinfinish került rá, hogy adjon egy kis fény alapot.

6_szoft_smink Éppen csak egy kevés rúzst vittem fel rá, mégpedig a L’Oréal 373 Sensual Rose árnyalatát, de tényleg leheletvékonyan, mert szerettem volna egy ajakdúsító, rétegezett ajakfestés készíteni. A korábbi képen látott fény még stabilabbá teszi a rúzst, és az ajkak felső ívének fénykontúrt ad, ami szintén dúsabbnak mutatja az ajkaimat. 🙂
Chanel 179-es szájfény A szájfény, amit a rúzsra vittem fel, nem csillámos, hanem tükörfényű. A színe barackos, de eléggé transzparens.

A Chanel 179-es szájfénye van fent a képen (egyedül a száj sarkába nem vittem fel). Szeretem az állagát, és az üde színét. Már akkor is tudtam, hogy az ajkak  közepére majd egy világos, rózsaszín szájfénnyel készülök.

8_szoft_smink

A Kryolan Princess szájfénye igazi rágógumi rózsaszín.  A fedése közepes erősségű, a színe világos, és a benne lévő csillámok mikrocsillámok, amiktől szép a fénytörése, de elegáns marad.
Az alsó és a felső ajkak közepére tettem fel.
És ezzel kész is a smink. Íme a kész képek:
Könnyű és nőies nappali smink

Nőies, lágy smink

Tuningolt képek

nappali smink lépésről lépésre

Tanulj sminkelni lágyan, könnyen, egyszerűen

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Lila és ezüst, csillogó szemfestés műszempillával

Kifejezetten látványos és hangsúlyos szemfestés kevés hozzávalóval. …