Arra gondoltam, hogy mostantól megszemélyesítem a sminkeket. Ettől egészen új inspirációt kaptam, és könnyebb is kilépni a saját kereteinkből. Így lett ez a smink Az olajmágnás felesége. Ragyogó bőrrel, olajzölddel és arannyal, csokoládés részletekkel, kontúrral és dús ajkakkal képzeltem el. Íme:

olaj2

 

Kezdhetjük?

Mentés1. Vízálló, aranyfényű szemfesték alap.

olaj_1Megszerettem az Avon Mega Effects Liquid Gold vízálló, krémes szemfestékét. Szívesen használom szemfestés alá. Ez az arany hozzáad a szemfestés fényéhez, nagyon jól tapad rá a szemfesték, és megőrzi az intenzitását.

Az állaga miatt nagyon nehéz ecsettel felvinni, de ha az ujjammal dolgozom el, akkor tökéletesen működik. Vékonyan kell felvinni, és önmagában és szépen mutat. A türkizzel nemrég álomszép szemfestéseket készítettünk az egyik személyes sminkoktatáson. Szóval érdekes a többi szín is nagyon.

 

Kontúr füstösítve

olaj_2Fogtam a L’Oréal 102-es, Pure espresso szemceruzámat, és körbekontúroztam vele a szemem úgy, hogy a külső szemzug felé egyre vastagabb legyen a vonal, majd jól elsatíroztam.

Most eléggé egysíkúnak tűnik, de később majd kerül még egy kis szín közvetlenül a pillák tövéhez, és a felső részre pedig mindjárt érkezik a zöld.

 

A fő szín

Douglas Vintage look 14Nagyon szeretem a Douglas Vintage Look 14-es szemfesték színét, csakhogy nem tapad igazán jól a szemhéjamra, de ezzel az alappal szépen kijön a szín, és a tapadás is ideális. Még a melegben is egész nap tökéletesen tartott, és nem halványodott.
Fogtam egy ecsetet, és finoman beleütögettem vele a színt az alapba. Ott, ahol a barna kontúr volt, de sötétebb és tömörebb, mégis megmarad a tónusa. Pont így terveztem.

MentésAz arany nemesít

MAC Gorgeous GoldA MAC Gorgeous Gold szemfestéke sem az az intenzív önmagában, de ezzel az alappal és a Douglas szemhéjpúderével együtt valami meseszép együttest alkotnak. A belső szemzugba vittem fel, és alul és felül is összedolgoztam a zölddel.
Egy pöttyöcskét tettem a mozgópontra, ami a szemhéj azon része, ami becsukott állapotban az íriszt fedi.

Az alapozó alapja

ByTerry Light-Expert Click Brush Illuminating Flawless Foundation Brush 1 Rosy Light

Furának tűnik, hogy most ugrottam az alapozásra, de ez a sorrend kell ahhoz, hogy a szemöldök és a szempillaspirál jókor kerüljön a helyére.
A ByTerry Light-Expert Click Brush Illuminating Flawless Foundation Brush 1 Rosy Light nagyon szép, természetes, lágy hatást ad a bőrömnek. Ugyanakkor kicsit túl rózsaszín, így általában highlighternek vagy alapozó alá használom. Most egy kicsit fura szerepet kap, mert ő lesz az első alapozó, amit aztán kicsit kontúrszerűen egy bronzosabb alapozóval párosítok, de nem az egész arcon. Ez a Guerlain Light Diffusing Foundation 03 Beige Naturel alapozója, amit az arc kontúrjára, és az arccsont alá viszek fel. (És ha szemfüles vagy, észreveheted, hogy a szemfestésnél a barna kontúrt is áthúztam csokoládébarna szemfestékkel.) A Missha The style korrektorát vittem fel a szemem alá. Ilyen lett:Guerlain Light Diffusing Foundation 03 Beige naturel

Kontúr és pirosító

MAC arckontúr és pirosító

Mentés

Most egy kicsit gondban vagyok, mert van egy MAC szemfesték duóm, aminek én választhattam ki a színeit, és mivel beszereltem őket a kettes tartóba, nem tudom a nevüket. A két szín: Egy hűvös tónusú középbarna és egy egy selyemfényű fukszia.

Ezeket szemfestéshez is használhatom, de inkább kontúrozok a barnával, a fuksziával pedig pirosítani szoktam.

Mentés

MentésSzemöldök és pillák

Paris Berlin Brow Definition

Eljött a szemfestés befejezésének az ideje. Az Avon Ideal Flawless Concealer Stick Softening Yellow árnyalatával a szemöldök íve alatti részt világosítottam. Az ívet a Paris Berlin Brow Definition BD3-as szemöldökceruzájával emeltem ki. És ugyanazzal a középbarnával mentem át rajta, amivel kontúroztam.
Jöhetett is a szempillaspirál. Szintén Paris Berlintől: CatLash szempillaspirál.

[agg-ad id=”18710″ align=”center”]

Alapvetően nagyra sminkelt ajkakat képzeltem el, és hozzá is láttam. A BenNye LP-135 Spice kontúrceruza lett az alap. Egy árnyalatnyival sminkeltem nagyobbra a számnál, és kicsit kerekítettem a Kupidó-íven.

BenNye - LP135 kontúrceruza

Mentés

MentésSmink - Az olajmágnás felesége

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Vörös rúzs és strobing – Lépésről lépésre

Könnyed, nőies, nyáron is elegáns. Ha vörös rúzs, akkor a bőröm legyen egyöntetű és a fény…