Egyszer élünk, de sokszor menstruálunk, ezért aztán nagyon is sokat számít, hogy mit is választunk hű menzesz barátunknak: tampont, betétet, szivacsot, vattát, kelyhet, vagy valami mást…

Amikor a biotampont teszteltem, ígértem egy menstruációs tölcsér/kehely tesztelést nektek. (Hála a blogolásnak, még hajlandóbb vagyok mindenféle újdonságokat kipróbálni. Akkor is, ha nem mindig sülnek el jól.)

Szóval megszületett a gondolat, de mégis hogyan tovább? Elkezdtem nézegetni a menstruációs tölcséreket/kelyheket, hogy kiválasszam, melyik lesz az a szerencsés, akit a magamévá teszek. Mint kiderült, a legnépszerűbbek a tölcsérek itthon (gondolom a kedvezőbb áruk is belejátszik ebbe). Bevallom őszintén, hogy nem annyira dobogtatták meg a szívem, de azért némi hezitálás után úgy döntöttem, hogy megrendelem az egyik tölcsért. Vagyis csak megrendeltem volna, de valamiért nem ment át a rendelésem a webshopban.

Ezt isteni jelnek véltem, hogy válasszam azt, ami már elsőre is a leginkább bejött, akkor is, ha lényegesen drágább, meg kicsit más. Így került a képbe a FemmyCycle menstruációs kehely. Nagyon tetszett az a tulajdonsága, hogy még akkor is biztonságosan, kiömlés nélkül le tudom tenni, ha éppen kivettem, azaz van benne vér. Ezt ebből a videó részletből is láthatjátok:

GIFFemmycycle menstruációs tölcsér

A teljes videó.

Nagyon tudom szeretni és értékelni az okos megoldásokat. Ezzel a kehellyel pedig lehet játszani. Tényleg megőrzi a folyékony tartalmat, de ahogy kinyitod, a tartalmát könnyű kiönteni és tisztítani. Ezt pedig szeretem.

Ahogy azt is, hogy a visszahajtható, középső rész befelé vezeti a folyadékot a kehely belsejébe.

Femmycycle menstruációs kehely

 

Ugyanakkor ijesztően nagynak tűnik. És nem csak tűnik, de nagy is. Amikor a saját kezembe vehettem, akkor döbbentem meg, hogy mekkora. Nagy.

És persze még a kezdet kezdetén felmerült, hogy egyszer ki kell választanom a megfelelő méretű menstruációs kelyhet/tölcsért.

De melyik menstruációs kehely méretet válasszam?

A megfelelő méret kiválasztása alapvetően meghatározza a “kehelyélményt”. Ezt a saját bőrömön tapasztalhattam meg.

A leírások szerint a túlsúlyom miatt nagyobb méretű kelyhet kellene választanom. Ez a javaslat azért alaposan elgondolkodtatott. Mégis miért kellene emiatt nagyobb kehely? A párnázottságom miatt esetleg nagyobb lenne a szabad tér odalenn? Vagy mi? Ez még akkor volt a dilemmám, amikor

A FemmyCycle-nél egyszerűbb azért a választás, mert van tini, normál és extra rövid fogójú változat. A normál verziót vettem így aztán meg.

Meg is érkezett, és még aranyos, virágos kis zacskója is van, amitől talán egy fokkal kevésbé tűnt ijesztőnek. Kábé addig, amíg arra nem került a sor, hogy használjam.

Tipp: Ne az első menstruációs bevetésen próbáld ki, hanem még előtte! Vess be síkosítót, az megkönnyíti a dolgod!

Nem csak a nagysága rémisztett meg annyira, hanem egy kicsit túl merevnek is éreztem. De bátor vagyok, lesz, ami lesz.

Bárcsak előbb láttam volna ezt a videót a hajtogatási módokról:

De nem láttam. És természetesen a menstruációm alatt próbáltam ki először. Te most már sokkal okosabb vagy, mint én voltam.

Nem volt kényelmes. Hol sikerült egész jól eltalálni a behelyezést, de az is előfordult, hogy mivel nem sok hely van odalent, a hajtogatásom nem nyílt ki teljesen, és a kis résen át kezdett el a vér szivárogni. Szóval gyakorolj, a fenti videó segít.

Amikor kinyílt rendesen, akkor is nyomott kicsit. Nem tudom, hogy ez az én ügyetlenségem, vagy az érzékenységem bizonyítéka, esetleg a kettő együtt, de az az igazság, hogy pontosan ezért nagyon ritkán vettem elő.

És ami a kehely kihúzását illeti, szintén van egy hasznos tippem neked:

Tipp: Amikor kiveszed a kelyhet, van az a pillanat, amikor a legutolsó millimétert húzod ki éppen. Fogd meg a kehely oldalát is, ne “csak” a kihúzóját, és tartsd összenyomva, és így szabadulj meg tőle óvatosan.

Miért is fontos ez a tipp?

Mert ha nem vigyázol, akkor abban a pillanatban, ahogy kihúzod a kelyhet, azonnal szétugrik az eddig összenyomott széle, és mindaz a vér, amin a kehely külsején van, összevissza fog fröcsögni. Ezt játszottam el az első alkalommal. Nagyon tanulságos volt. Utána már nem felejtettem el.

Igazából arra szántam a kelyhet, hogy amikor itthon lazázok, akkor kényelmesen, biztonságosan elidőzhessünk így együtt. A rohangálós, nem otthonülős időszakra pedig ott a tampon.

Egyelőre azonban maradtam inkább a tamponnál. Illetve szívesen kipróbálnám a szivacsot is. De ehhez még nem gyűlt össze bennem elég motiváció.

Neked van saját tapasztalatod? Mi vált be a legjobban?

A FemmyCycle menstruációs kelyhet a hormonmentes.hu-tól vásároltan. Sajnálom, hogy nem tudtam vele megbarátkozni, mert nagyon akartam szeretni.

Hasznosnak találtad a tesztet? Kattint a rózsaszín I like it gombra a cikk alatt és/vagy oszd meg, és urald a netet!

/span>

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Egészség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.