Mostanában nagy favoritom a Yamuna Rozé szemhéjfestéke. Sokféle formában viseltem már. Fantasztikusan kiemeli és élénkebbé teszi a tekintet, főleg, ha van egy kis zöld a szemedben (de ez nem alapfeltétel).

Ugyanakkor ez egy merészebb szín, amitől sokan félnek. Pedig igazán könnyen megszelidítheted és hordhatóvá teheted. Megmutatom, hogy mennyire egyszerű. Kevesebb, mint 5 perc alatt kész. És ráadásul nem is kell hozzá sok minden…

A szemfestés előkészítése és az alap

 

A szemfestést a szemöldökceruzával kezdtem. Ehhez a Solone 24 órás tökéletes szemceruzáját vetettem be, mégpedig Light Brown színben.

Ezután a szemfestés alapjául az Avon Mega effect krémes szemfestését választottam Liquid Gold színben. Nem túl erős szín, de ha neked is zsírosabb a szemhéjad, és örömmel dobja le a szemfestéket, akkor szuperül működik. Ha nincs ilyen gondod, akár át is ugorhatod.

Az alapszín

rozsaszinEgy meleg hatású alapszín nagyon kidobná a bordót, én pedig puhán összesimuló szemfestést terveztem. Így lett az alapszín rózsaszín.

Rendhagyó módon ehhez nem szemfestéket, hanem a Solone Flight of Fancy igéző arcpír 3-as Pinky Peach Sweet Cheeks pirosító világosabb színét vetettem be. Mivel ez egy két színből álló pirosító, így tudod keverni a színeket. A fedése lágy és könnyed, puha fénnyel, ezért is találtam ideálisnak ehhez a szemfestéshez. Ugyanezt a pirosítót használtam arcpírként is aztán.

Szemceruza és satír

Imádok szemhéjpúdert szemceruzára felvinni, mert puhább, tartósabb és mégis jobban definiált végeredményt ad. Ha fekete szemceruzával húztam volna ki a szempillák külső vonalát, akkor a szín jóval kékesebb-szilvásabb lett volna, de én bordót akartam látni. Így esett a választásom a barnára (Barry M). Kifejezetten a szem külső részére vittem fel egy kifelé vastagodó vonalat, hogy aztán egy ecsettel, éppen hogy csak elsatírozzam. ettől lesz ilyen puha hatású:

Hordható burgundi szemfestés

Mentés

 

Jöhet a bordó szemhéjpúder

Erre a barna, satírozott vonalra jön a selyemfényű, rozé szemfesték, a színek össze fognak mosódni, a puha hatás megmarad, és a ceruza jól megtartja a port. Éppen csak annyit, amennyi az ecseten maradt a satír után felvittem az alsó pillák külső része alá is.

Mivel terveztem enyhe árnyékot, nem igazán zavart, hogy a külső sarokban kell egy kis eldolgozás még a színnek, hogy igazán finom hatású legyen.

 

Tényleg szükség van fényre és árnyékra?

Ha neked úgy tetszik, akár itt is megállhatsz a szemfestésben (bár én spiráloznék azért), de még hordhatóbb és nőiesebb hatást kell, ha egy kevés fénnyel és árnyékkal megspékeled a szemfestést.

 

Hordható bordő szemfestés lépésről lépésre

 

Nagyon puha satírecsettel végigfutottam a szemránc vonalán. Amióta megvan, azóta ehhez a Solone Flight of Fancy szemhéjpúder bűbáj 38-as árnyalatát használom. Ideális a világos bőröm természetes hatású árnyékolására. A belső szemzugba pedig a Yamuna Eper Shake szemhéjfestéke jön, de tettem egy kicsit a mozgópontra, azaz a szemhéjnek arra a részére, ami takarja az íriszt.

Ez a két szín együtt gyönyörű, természetes keretet ad a sminknek, és az egész még harmonikusabbá válik.

Szempillaspirálnak az aktuális kedvencemet, a Solone Flight of Fancy Ábrándos pillantás szemspirálomat használtam.

Kész is a szemfestés.

Sminkkel egyszerű burgundy szemfestés lépésről lépésre

Bordó szemfestés lépésről lépésre

[agg-ad id=”18710″ align=”center”]

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Lila és ezüst, csillogó szemfestés műszempillával

Kifejezetten látványos és hangsúlyos szemfestés kevés hozzávalóval. …