Vörös ajkak kifinomult szemfestéssel

img_20161201_115652

Nemrégiben egy kozmetikában tartottam sminkoktatást, és az alkalmi smink volt a téma. Mivel nagyon tetszettek a lányoknak (és nekem is :)) a sminkek, a végén készítettem pár képet. Aztán arra gondoltam, hogy ugyan lépésről lépésre fotók nincsenek, de a leírás így is érdekes lehet Neked. A képek a mobilommal készültek, és nem retusáltak. Kezdjük is!

Alapozás

smink vörös rúzzsal lépésről lépésre

A sminkelést a báziskrémmel kezdtem. Ehhez a Baviphat Goodby Sebum primere lett a segítőnk. Ezt követte az alapozó. Paris Berlin Le Mini Fluid 1-es. Ez egy professzionális, vízálló alapozó, aminek optimális a fedése. Korrektornak a Missha The Style korrektort választottam, 23-as árnyalatban. Az alapozást a Dodo 3W púder 23-as árnyalatával fixáltuk.

Szemfestés:

Tusvonal

Kifejezetten áttetszően finom szemfestést képzeltem el, tusvonallal. Alapnak a MAC Blanc Type matt, bézs színű szemhéjpúderével kezdtük. A belső szemzugba, és a mozgópontra viszont a Yamuna Epershake került. Ez a lágy fényű halványrózsaszín nagyon különleges kiemelő fényt adott.

A mélyítővonalra és az alsó pillák külső harmadára finom árnyék került, amit a Solone Flight of Fancy szemhéjpúder bűbáj 18-as árnyalatával értem el. Tusnak a Solone szuperfekete vízálló dörzsálló rúzsát tettük fel éppen csak túlhúzva a szempillák vonalán, enyhén körívvel kerekítve.

A szemöldököt a Too Faced szemöldök ceruzámmal húztam át, a szempillákat pedig a MAC Haute & Naughty szempillaspirállal emeltük ki.

Pirosítás és vörös rúzs

A pirosításhoz a Solone Pinky Peach Sweet Cheeks igéző arcpírját használtam, de a világos, rózsaszín kiemelő rész volt a keverékben a dominánsabb.

És most következtek az ajkak. Először az Aden 42-es Tulip szájkontúrceruzája került fel. Az egész ajkakat befedte, és kozmetikai kendővel jól össze is dolgoztuk a bőrrel. Így a rúzsozás egyöntetű, formás és tartós lesz.

A vörös rúzs fő színe az egyik kedvencem volt: IsaDora Femme Fatale. Ez egy hűvösebb tónusú vörös rúzs, ami csodásan terül és tapad az ajkakon. Az ajkak közepén a L’Oréal Pure Red kollekciójának Freida’s Red árnyalata adott dimenziót a színnek. Ez egy erős pink, ami a vörös fölött egy kicsit dúsabbnak és még izgalmasabbnak mutatta az ajkakat.

Végigmentünk a korrektorral az ajkak vonalán, hogy kiemeljük a színt, és kész is a smink:

smink leírás vörös rúzzsal

Egyéni sminkoktatás

Mentés

2 I like it
0 I don't like it

Azt szeretném, ha végre szépen néznénk önmagunkra. Hogy örömünket leljünk az arcunk, a lelkünk és a testünk egyedi szépségében. Hogy mindazok az örömök, amiket az élet kínál könnyedén elérhetőek legyenek a számunkra. Az a hivatásom, hogy ezt segítsem, tápláljam, megkönnyítsem másoknak is. És ezért én is folyamatosan fejlesztem magam és tanulok, hogy mindaz, amit átadok gazdagítsa az életed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *