Nemrégiben egy kozmetikában tartottam sminkoktatást, és az alkalmi smink volt a téma. Mivel nagyon tetszettek a lányoknak (és nekem is :)) a sminkek, a végén készítettem pár képet. Aztán arra gondoltam, hogy ugyan lépésről lépésre fotók nincsenek, de a leírás így is érdekes lehet Neked. A képek a mobilommal készültek, és nem retusáltak. Kezdjük is!

Alapozás

edf

A sminkelést a báziskrémmel kezdtem. Ehhez a Baviphat Goodby Sebum primere lett a segítőnk. Ezt követte az alapozó. Paris Berlin Le Mini Fluid 1-es. Ez egy professzionális, vízálló alapozó, aminek optimális a fedése. Korrektornak a Missha The Style korrektort választottam, 23-as árnyalatban. Az alapozást a Dodo 3W púder 23-as árnyalatával fixáltuk.

Szemfestés:

edf

Kifejezetten áttetszően finom szemfestést képzeltem el, tusvonallal. Alapnak a MAC Blanc Type matt, bézs színű szemhéjpúderével kezdtük. A belső szemzugba, és a mozgópontra viszont a Yamuna Epershake került. Ez a lágy fényű halványrózsaszín nagyon különleges kiemelő fényt adott.

A mélyítővonalra és az alsó pillák külső harmadára finom árnyék került, amit a Solone Flight of Fancy szemhéjpúder bűbáj 18-as árnyalatával értem el. Tusnak a Solone szuperfekete vízálló dörzsálló rúzsát tettük fel éppen csak túlhúzva a szempillák vonalán, enyhén körívvel kerekítve.

A szemöldököt a Too Faced szemöldök ceruzámmal húztam át, a szempillákat pedig a MAC Haute & Naughty szempillaspirállal emeltük ki.

Pirosítás és vörös rúzs

A pirosításhoz a Solone Pinky Peach Sweet Cheeks igéző arcpírját használtam, de a világos, rózsaszín kiemelő rész volt a keverékben a dominánsabb.

És most következtek az ajkak. Először az Aden 42-es Tulip szájkontúrceruzája került fel. Az egész ajkakat befedte, és kozmetikai kendővel jól össze is dolgoztuk a bőrrel. Így a rúzsozás egyöntetű, formás és tartós lesz.

A vörös rúzs fő színe az egyik kedvencem volt: IsaDora Femme Fatale. Ez egy hűvösebb tónusú vörös rúzs, ami csodásan terül és tapad az ajkakon. Az ajkak közepén a L’Oréal Pure Red kollekciójának Freida’s Red árnyalata adott dimenziót a színnek. Ez egy erős pink, ami a vörös fölött egy kicsit dúsabbnak és még izgalmasabbnak mutatta az ajkakat.

Végigmentünk a korrektorral az ajkak vonalán, hogy kiemeljük a színt, és kész is a smink:

edf

Mentés

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

egy hozzászólás

  1. […] sminkelés rejtelmeire. Így aztán a vörös rúzs és az alkalmi smink került terítékre. A vörös ajkas sminket már láthattad. Most itt az arany-bronz alkalmi szemfestés, üde, korallos […]

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Lila és ezüst, csillogó szemfestés műszempillával

Kifejezetten látványos és hangsúlyos szemfestés kevés hozzávalóval. …