Főoldal Sminkjeink lépésről lépésre “A klasszikus alkalmi smink” újragondolva, lépésről-lépésre fotókkal

“A klasszikus alkalmi smink” újragondolva, lépésről-lépésre fotókkal

9 min read
0
0
7
Alkalmi smink lépésről lépésre

Amikor egy kedves, fotózást tanuló barátom megkérdezte, hogy gyakorolhatna-e porté fotózást velem, örömmel mondtam igent. A lelki szemeim előtt egy klasszikus alkalmi smink jelent meg témaként, és így, hogy még lámpánk is volt, a csillám nem maradhatott ki.

alkalmi smink előtte utána

Az eredmény pedig egy alkalmi smink fotózás lépésről-lépésre, ami segíthet, hogy otthon Te is elkészíthesd akár karácsonyi partira, akár szilveszteri buliba, vagy akármikor, mert éppen ilyen kedved van.

A szemfestés alapja

alkalmi szemfestés lépésről lépésre - alapHa már jártál nálam, akkor tudod, hogy amikor sötétebb, vagy füstös vagy csillámos szemfestést készítek, akkor először a szem sminkjével kezdek, és az alapozást, csak később készítem el, hogy a lehullott szemcséket lemoshassam.

Imádok valamilyen ceruza alapot felvinni (most az IsaDora Paradise Green ceruzája lett a nyertes) a szemfestés előtt, mert tartóssá, teltté teszi a sminket, ráadásul különleges hatásokat lehet elérni velük. Amikor a fotós meglátta ezt az első lépést, elég bizonytalan arcot vágott, de azért lefotózta.

A sminkelés folyamán többször meglepődött. Nem csodálom. A smink egyik legfontosabb eleme a bátorság. Hogy mihez kezdesz egy erős húzással, hogy megijedsz-e, hogy mersz-e haladni vele és jól megdolgozni, amíg elégedett nem leszel vele.

A körvonal és az alapszín

2_szemfestesAz alkalmi vagy füstös sminkek nagy részének egyik legfontosabb eleme a fekete körvonal. Lehet ennél jóval szélesebb is, de én most viszonylag vékonyabb változatra vágytam.

Talán látod a képen, hogy felső vízvonalra is tettem belőle. Ennél a sminknél alapvetően fontos, hogy ne maradjanak fehér foltok a pillák vonalai között.

Olyan fekete szemceruzát választottam ehhez, mint a Solone vízálló szemceruza varázs feketében, ami nem kezdd el összegyűlni a belső szemzugba, és nagyon jól tapad. Gyorsan kell dolgozni vele, ha füstösíteni akarod, mert amint megkötött, már nem nagyon mozdul el. A zöldes, csillámos alapra csillámos, világos türkiz pigmentet vittem fel. A ceruza miatt csodásan tapadt. Ideje volt az árnyékolás mezejére lépni.

A szemfestés árnyéka

3_szemfestes

Az árnyékoláshoz sötétkéket vettem elő. A L’Oréal Infallible All Nights Blue az egyik kedvenc sötétkékem. Felvittem a szem külső sarába, a mélyítővonalra és a fekete ceruzára (a a vízvonalra is).

alkalmi smink lépésről lépésre

Mentés

Biztosan meglepődtök, hogy ennyire kékes lett a smink színe. A belső szemzugba kékesen irizáló pigmentet  tettem, (Barry M 18) ez a szín került a mozgópontra, azaz az írisz fölötti szemhéjra.

A Paris Berlin Le Cat Lash szempillaspirált tettem a pilláimra. A Solone 24 órás tökéletes szemöldök ceruzáját a Solone Flight of Fancy szemhéjpúder bűbáj 38-as árnyalatával dolgoztam össze. Imádom ezt a színt. Enyhén olivás tónusú közepes, matt barna, ami ideális árnyékoláshoz és szemöldökhöz is. A szempillák vonalát a Solone Szuperfekete vízálló, dörzsálló szemhéjtussal emeltem ki.

Az alapozáshoz a Paris Berlin Le Mini Fluid 1-es árnyalatát vittem fel. Korrektor: Missha The Style. Tettem belőle a szemöldök vonala alá is, hogy puhítsam a szemfestés szélét, és kiemeljem a szemöldök ívét. Mindezt a Paris Berlin La Pouder Hightech 20-as árnyalatával fixáltam. Enyhén árnyékoltam a korábban említett Solone 38-as szemhéjpúderrel az arccsont és az áll vonala alatt, és az orrom két oldalán.

Paris BerlinLe Mini Fluid alapozó 1-es

Pirosítónak a Solone Igéző arcpírjából a 3-as Pinky Peach Sweet Cheekst vettem elő. A pirosító alapszínét és a fényes highlightot összekevertem benne, hogy egy szaténfényű, rózsás pírt hozzak létre.

Solone Flight of Fancy igéző arcpír

Az ajkak kifestése tette fel az i-re a pontot. Először az egész számra kontúrceruzát vittem fel, mégpedig pirosat. (Paris Berlin CR211) A világosabb, pirosas ceruza egy bordós rúzs alatt a kontúrnak frissebb, üdébb hatást ad. Erre jött egy kifejezetten sötét, bordós rúzs, ami az aktuális trendek favoritja: IsaDora Lip Desire 68 Rum Raisin. Én mindenképpen fénnyel képzeltem el, és a Revlon Midnight Swirl Sassy Sangria adta meg ezt a ragyogást.

Íme a kész smink:

Klasszikus alkalmi smin klépésről lépésre

Szilveszteri party smink

[agg-ad id=”18710″ align=”center”]

Alklami smink készítése

Alkalmi smink készítése

Tuningolt képek:

Alkalmi smink készítése

alkalmi-smink-2f

kesz-alkalmi-smink1f

Alkalmi smink lépésről lépésre

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Load More By László Viktória
Load More In Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

A “de jó lenne a tengerparton” nyári, nappali smink

Nyárváró smink elegánsan, vagányan és mégis könnyedén …