Amikor egy kedves, fotózást tanuló barátom megkérdezte, hogy gyakorolhatna-e porté fotózást velem, örömmel mondtam igent. A lelki szemeim előtt egy klasszikus alkalmi smink jelent meg témaként, és így, hogy még lámpánk is volt, a csillám nem maradhatott ki.

Az eredmény pedig egy alkalmi smink fotózás lépésről-lépésre, ami segíthet, hogy otthon Te is elkészíthesd akár karácsonyi partira, akár szilveszteri buliba, vagy akármikor, mert éppen ilyen kedved van.

A szemfestés alapja

Ha már jártál nálam, akkor tudod, hogy amikor sötétebb, vagy füstös vagy csillámos szemfestést készítek, akkor először a szem sminkjével kezdek, és az alapozást, csak később készítem el, hogy a lehullott szemcséket lemoshassam.

Imádok valamilyen ceruza alapot felvinni (most az IsaDora Paradise Green ceruzája lett a nyertes) a szemfestés előtt, mert tartóssá, teltté teszi a sminket, ráadásul különleges hatásokat lehet elérni velük. Amikor a fotós meglátta ezt az első lépést, elég bizonytalan arcot vágott, de azért lefotózta.

A sminkelés folyamán többször meglepődött. Nem csodálom. A smink egyik legfontosabb eleme a bátorság. Hogy mihez kezdesz egy erős húzással, hogy megijedsz-e, hogy mersz-e haladni vele és jól megdolgozni, amíg elégedett nem leszel vele.

A körvonal és az alapszín

Az alkalmi vagy füstös sminkek nagy részének egyik legfontosabb eleme a fekete körvonal. Lehet ennél jóval szélesebb is, de én most viszonylag vékonyabb változatra vágytam.

Talán látod a képen, hogy felső vízvonalra is tettem belőle. Ennél a sminknél alapvetően fontos, hogy ne maradjanak fehér foltok a pillák vonalai között.

Olyan fekete szemceruzát választottam ehhez, mint a Solone vízálló szemceruza varázs feketében, ami nem kezdd el összegyűlni a belső szemzugba, és nagyon jól tapad. Gyorsan kell dolgozni vele, ha füstösíteni akarod, mert amint megkötött, már nem nagyon mozdul el. A zöldes, csillámos alapra csillámos, világos türkiz pigmentet vittem fel. A ceruza miatt csodásan tapadt. Ideje volt az árnyékolás mezejére lépni.

A szemfestés árnyéka

Az árnyékoláshoz sötétkéket vettem elő. A L’Oréal Infallible All Nights Blue az egyik kedvenc sötétkékem. Felvittem a szem külső sarába, a mélyítővonalra és a fekete ceruzára (a a vízvonalra is).

 

Mentés

Biztosan meglepődtök, hogy ennyire kékes lett a smink színe. A belső szemzugba kékesen irizáló pigmentet  tettem, (Barry M 18) ez a szín került a mozgópontra, azaz az írisz fölötti szemhéjra.

A Paris Berlin Le Cat Lash szempillaspirált tettem a pilláimra. A Solone 24 órás tökéletes szemöldök ceruzáját a Solone Flight of Fancy szemhéjpúder bűbáj 38-as árnyalatával dolgoztam össze. Imádom ezt a színt. Enyhén olivás tónusú közepes, matt barna, ami ideális árnyékoláshoz és szemöldökhöz is. A szempillák vonalát a Solone Szuperfekete vízálló, dörzsálló szemhéjtussal emeltem ki.

Az alapozáshoz a Paris Berlin Le Mini Fluid 1-es árnyalatát vittem fel. Korrektor: Missha The Style. Tettem belőle a szemöldök vonala alá is, hogy puhítsam a szemfestés szélét, és kiemeljem a szemöldök ívét. Mindezt a Paris Berlin La Pouder Hightech 20-as árnyalatával fixáltam. Enyhén árnyékoltam a korábban említett Solone 38-as szemhéjpúderrel az arccsont és az áll vonala alatt, és az orrom két oldalán.

 

Pirosítónak a Solone Igéző arcpírjából a 3-as Pinky Peach Sweet Cheekst vettem elő. A pirosító alapszínét és a fényes highlightot összekevertem benne, hogy egy szaténfényű, rózsás pírt hozzak létre.

 

Az ajkak kifestése tette fel az i-re a pontot. Először az egész számra kontúrceruzát vittem fel, mégpedig pirosat. (Paris Berlin CR211) A világosabb, pirosas ceruza egy bordós rúzs alatt a kontúrnak frissebb, üdébb hatást ad. Erre jött egy kifejezetten sötét, bordós rúzs, ami az aktuális trendek favoritja: IsaDora Lip Desire 68 Rum Raisin. Én mindenképpen fénnyel képzeltem el, és a Revlon Midnight Swirl Sassy Sangria adta meg ezt a ragyogást.

Íme a kész smink:

 

 

 

 

Tuningolt képek:

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Vörös rúzs és strobing – Lépésről lépésre

Könnyed, nőies, nyáron is elegáns. Ha vörös rúzs, akkor a bőröm legyen egyöntetű és a fény…