Főoldal Sminkjeink lépésről lépésre Arany fényű, finom alkalmi smink

Arany fényű, finom alkalmi smink

7 min read
0
0
19
Arany barna alkalmi szemfestés

Nemrég egy kozmetikában oktattam a lányokat az alkalmi sminkelés rejtelmeire. Így aztán a vörös rúzs és az alkalmi smink került terítékre. A vörös ajkas sminket már láthattad. Most itt az arany-bronz alkalmi szemfestés, üde, korallos ajkakkal.

Attól függetlenül, hogy ez egy alkalmi smink, nem az extraerős változatot kérték a lányok, hanem azt, amit a vendégeik akkor is magabiztosan viselhetnek, ha amúgy ritkábban sminkelnek.

A modellem egy arany pigmentet választott, arany mikrocsillámokkal. Ez a szín a kék szeműeknek különösen jól áll. És ha vannak arany pöttyök a szemedben, akkor szintén különösen előnyös tud lenni.

Sajnos lépésről-lépésre fotók nem készültek, de remélem, hogy a leírás sokat segít abban, hogy te is könnyedén meg tudd alkotni ezt a sminket.

A sminket a szemfestéssel kezdtem. Csillámos szemfestésnél ez különösen ajánlott, hiszen így nem kell aggódnod a lehulló szemcsék miatt. Egyszerűen csak letörlöd őket, és jöhet az alapozás.

A szemfestést a barna ceruzával kezdtem (Barry M Super Soft Eye Crayon 02-es).

A szem közepétől egyre vastagodó ívben vezettem a ceruzát kifelé, és V alakban fordítottam vissza. Ezt a finom árnyékot, ami aztán a szemránc vonalát emeli ki, nyitott szemmel szoktam megrajzolni (mármint nem csak az én szemem van nyitva, hanem a modellemé is.:)), mert így magasabbra kerül, és jobban nyitja, nagyítja a szemet, mintha csukott szemmel készíteném el. Csak akkor csinálnám másképp, ha a szemránc felett viszonylag kis levegős rész lenne, vagy a modellem kicsinyíteni szeretné a szemét. Az alsó rész külső harmada is kapott belőle.

Ezután egy ecsettel finoman elpuhítottuk az éleket. Jöhetett a csillámos rész. Nedves ecsettel (szemcseppet tettünk rá) vittük fel a Barry M arany csillámos pigmentet (sajnos ez az árnyalat már nem kapható). Nem jobbra-balra húzva az ecsetet, hanem rányomkodtuk finoman a szemhéjra. A belső szemzugba egy egészen kevés ezüsttel irizáló fehér pigment került (szintén Barry M), ebből tettünk a szemhéj mozgópontjára is egy kicsit, azaz az íriszt fedő részre. Ez az ezüst megszelídítette az aranyat, és egészen egyedi fényt adott neki.

A barna, ceruzás rész egy kevés szemhéjpúdert kapott (Solone Flight of fancy szemhéjpúder 38-as), hogy fixáljon, hogy egy kicsit mattabbá tegye a barna keretet. A fekete tussal “csak” a pillák vonalát emeltük ki.

Ez az ideje az alapozásnak. A Paris Berlin Le Teint High Tech alapozóját vittük fel 4-es árnyalatban. Ő lett a korrektorunk is ott, ahol erősebb fedésre volt szükség. A Too Faced szemöldökceruzájával és készletével emeltük ki a szemöldököt. A szempillákra a MAC Haute & Naughty szempillaspirál került. Púdernek a Dodo 3W Clinic Naturalt választottuk.

Az orcákat átlós vonalban a Solone Flight of Fancy Arcpír Duó 3-as Pinky Peach Sweet pirosítójával emeltük ki. Kevés highlightot tettünk az arccsont tetejére, (IsaDora Strobing paletta), az orr közepére, a szemöldök csúcsa alá, az állcsúcsra, az ajkak felső ívére.

A modellem ajkai nagyon szépen definiáltak, teltek, így nem is használtunk kontúrceruzát, “csak” rúzst (IsaDora Coral Cream), és az ajkak körvonala mentén korrektort. A sminket aztán a SkinDinavia fixáló spray-vel fújtuk le.

Arany barna alkalmi szemfestés

A képek mobillal készültek, és nem lettek retusálva.

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Load More By László Viktória
Load More In Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

A “de jó lenne a tengerparton” nyári, nappali smink

Nyárváró smink elegánsan, vagányan és mégis könnyedén …