Nemrég egy kozmetikában oktattam a lányokat az alkalmi sminkelés rejtelmeire. Így aztán a vörös rúzs és az alkalmi smink került terítékre. A vörös ajkas sminket már láthattad. Most itt az arany-bronz alkalmi szemfestés, üde, korallos ajkakkal.

Attól függetlenül, hogy ez egy alkalmi smink, nem az extraerős változatot kérték a lányok, hanem azt, amit a vendégeik akkor is magabiztosan viselhetnek, ha amúgy ritkábban sminkelnek.

A modellem egy arany pigmentet választott, arany mikrocsillámokkal. Ez a szín a kék szeműeknek különösen jól áll. És ha vannak arany pöttyök a szemedben, akkor szintén különösen előnyös tud lenni.

Sajnos lépésről-lépésre fotók nem készültek, de remélem, hogy a leírás sokat segít abban, hogy te is könnyedén meg tudd alkotni ezt a sminket.

A sminket a szemfestéssel kezdtem. Csillámos szemfestésnél ez különösen ajánlott, hiszen így nem kell aggódnod a lehulló szemcsék miatt. Egyszerűen csak letörlöd őket, és jöhet az alapozás.

A szemfestést a barna ceruzával kezdtem (Barry M Super Soft Eye Crayon 02-es).

A szem közepétől egyre vastagodó ívben vezettem a ceruzát kifelé, és V alakban fordítottam vissza. Ezt a finom árnyékot, ami aztán a szemránc vonalát emeli ki, nyitott szemmel szoktam megrajzolni (mármint nem csak az én szemem van nyitva, hanem a modellemé is.:)), mert így magasabbra kerül, és jobban nyitja, nagyítja a szemet, mintha csukott szemmel készíteném el. Csak akkor csinálnám másképp, ha a szemránc felett viszonylag kis levegős rész lenne, vagy a modellem kicsinyíteni szeretné a szemét. Az alsó rész külső harmada is kapott belőle.

Ezután egy ecsettel finoman elpuhítottuk az éleket. Jöhetett a csillámos rész. Nedves ecsettel (szemcseppet tettünk rá) vittük fel a Barry M arany csillámos pigmentet (sajnos ez az árnyalat már nem kapható). Nem jobbra-balra húzva az ecsetet, hanem rányomkodtuk finoman a szemhéjra. A belső szemzugba egy egészen kevés ezüsttel irizáló fehér pigment került (szintén Barry M), ebből tettünk a szemhéj mozgópontjára is egy kicsit, azaz az íriszt fedő részre. Ez az ezüst megszelídítette az aranyat, és egészen egyedi fényt adott neki.

A barna, ceruzás rész egy kevés szemhéjpúdert kapott (Solone Flight of fancy szemhéjpúder 38-as), hogy fixáljon, hogy egy kicsit mattabbá tegye a barna keretet. A fekete tussal “csak” a pillák vonalát emeltük ki.

Ez az ideje az alapozásnak. A Paris Berlin Le Teint High Tech alapozóját vittük fel 4-es árnyalatban. Ő lett a korrektorunk is ott, ahol erősebb fedésre volt szükség. A Too Faced szemöldökceruzájával és készletével emeltük ki a szemöldököt. A szempillákra a MAC Haute & Naughty szempillaspirál került. Púdernek a Dodo 3W Clinic Naturalt választottuk.

Az orcákat átlós vonalban a Solone Flight of Fancy Arcpír Duó 3-as Pinky Peach Sweet pirosítójával emeltük ki. Kevés highlightot tettünk az arccsont tetejére, (IsaDora Strobing paletta), az orr közepére, a szemöldök csúcsa alá, az állcsúcsra, az ajkak felső ívére.

A modellem ajkai nagyon szépen definiáltak, teltek, így nem is használtunk kontúrceruzát, “csak” rúzst (IsaDora Coral Cream), és az ajkak körvonala mentén korrektort. A sminket aztán a SkinDinavia fixáló spray-vel fújtuk le.

A képek mobillal készültek, és nem lettek retusálva.

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Lila és ezüst, csillogó szemfestés műszempillával

Kifejezetten látványos és hangsúlyos szemfestés kevés hozzávalóval. …