Annyira megszoktuk már, hogy ha tusvonal, akkor az fekete… És néha, amikor sminkoktatáson felvetem, hogy a barna tusvonal sokszor előnyösebb lehet, mint a fekete, akkor először kételkedve néznek rám. Pedig:

A megfelelő barna árnyalatú tus vagy szemceruza melegebbé és élénkebbé teszi a tekinteted. Click To Tweet

Többek közt ezt mutatom meg Neked ebben a lépésről-lépésre sminkleírásban.

csokoládé és karamell sminktutorial lépésről lépésre

smink lépésről lépésre

Alapozás, korrektor, púder

Missha Signature CC krémElső lépésként a Missha Signature CC BB krémet vittem fel az arcomra. A bőröm egy betegség után elég rossz kondícióban volt. Még szebb lett volna az alap, de így is elégedett voltam a hatással.

A CC krém könnyedebb, mint az alapozó, de jól korrigálja a pirosságot és egyéb elszíneződéseket, így a szárazabb, pirosabb bőrömmel kifejezetten jó társítás volt.

Pár helyet szükségem volt korrektorra is. Itt is a Misshához fordultam. A The Style korrektor világosította a szemem alatti sötét karikákat, és segített eltüntetni a pöttyöket.

Nem azért éreztem szükségét púdernek, mintha zsírosabb lett volna a bőröm, hanem mert egységesebb bőrfelszínt köszönhettem neki. Ehhez nagyon finom szemcséjű púderre van szükség. A kedvencem a Dodo 3W Clinic Natural Makeup Púder. Csak nagyon keveset vittem fel belőle. A puffnival lágyan belenyomkodtam a bőrömbe.

Lassan áttérhettem a szemfestésre.

Szemfestés

Szemfestés 1, lépésNagyon szeretem a Solone szemöldökceruzáit. Ezúttal a Solone 24 órás Tökéletes szemöldökceruzáját vettem elő,  No1. Grey árnyalatban.

A szemhéjamra natúr, a bőröm színével megegyező szemhéjpúder került. (Az instagramon már láthattad az IsaDora Eye Sculptor Bar palettáját, ezt használtam a szemfestéshez.)

A paletta matt, natúr színe lett hát az alap. A szemem felső ívét az egyik kedvenc barnámmal húztam ki: L’Oréal Color Riche LeKhol Pure espresso ceruzával. Tényleg kávébarna, enyhén hűvös tónussal. Élőben kicsit világosabb a színe, mint ahogy azt a kép visszaadja.
varna szemfestés lépésről lépésreEzután kialakítottam egy ívelt árnyékot a szemráncban. Ehhez is az IsaDora palettát használtam. Előbb a közepes, karamelles árnyalatot vittem fel, majd a sötétebb színnel enyhén mélyítettem a külső sarok és a szemránc alsó része felé. Az alsó szemhéj külső fele is kapott egy kis plusz árnyékot.

Az árnyék akkor a legerőteljesebb, ha matt színekkel készíted el. A legjobb ellenpontja pedig ennek az, ha a belső szemzugba és a szemhéj mozgópontjára (a közepére) egy-egy fénypontot viszel fel.

Ehhez az IsaDora palettájának fényes highlight árnyalatát választottam. ezután jöhetett a szempillaspirál, ami szintén IsaDora: Big Bold Extreme Ultimate Volume Mascara.

szemfestés lépésről lépésre
A kész szemfestés highlighttal és szempillaspirállal

 

Arcpír és ajkak

Igyekeztem a sminket viszonylag egyszerűek megőrizni. Pír helyett inkább egy kis bronzosítót vittem fel, az arccsont alá és az arc körvonalára, mintha kontúroznék. (L’Oréal Glam Bronz Duó)

bronzosító

Az ajkaimra az Avon Luxe lustering rúzsát választottam. Nem a legelőnyösebb tónus a számomra, és a katalógus szerint rózsaszínesebb, de inkább aranyfényű rózsaszín. Az állaga kellemesen krémes. A fénye jólesett a szememnek.

Íme a kész smink:

karamell és csokoládé smink

natúr smink lépésről lépésre

A tuningolt képek:

csokoládé és karamell sminktutorial lépésről lépésre

smink lépésről lépésre

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Vörös rúzs és strobing – Lépésről lépésre

Könnyed, nőies, nyáron is elegáns. Ha vörös rúzs, akkor a bőröm legyen egyöntetű és a fény…