Imádom a szemceruzákat. És habár rengeteg van, szeretnék még sokat. A színes változatok különösen a szívem csücskei. Mégis, amikor az utcán járok, ritkán látok színes szemceruzákat, pláne a szem alatti részen használva. Most egy jégmadárkék színt vettem elő, és rittyentettem belőle egy egyszerű, és viszonylag gyorsan elkészíthető sminket.

Natúrabb, enyhén fényes, barnás szemfestéket vittem fel a szemhéjra, pezsgőszín került a belső szemzugba. Vékony tusvonal, hogy éppen csak kiemeljem a szempillák vonalát.

Csak kövesd a lépéseket, és menni fog!

smink kék szemceruzával lépésről lépésre

 

Kezdjük is!

Nagyon régóta kedvenceim a Barry M Superpuha szemceruzái Most aa 2-es Brown színt vittem fel alapnak.

A szemráncig vittem fel, és egy közepesen puha ecsettel átmentem rajta. Egyrészt, hogy lágyabb hatású legyen, másrészt pedig, hogy még jobban összedolgozzam a bőrrel, azaz vékony, de stabil alapot adjon a szemfestésnek.

Ecset helyett az ujjad is tökéletes a feladatra. A bőröd melege és az ujjad adta nyomás segít abban, hogy szépen eldolgozd a színt, és természetes hatást érj el.

Mivel tudtam, hogy majd használok egy kevés pigmentet azaz por szemfestéket a szem alatt, és esélyes, hogy pár szemcse a szemem alá kerül, ezért csak később vittem fel a BB krémet, hogy könnyen le tudjam törölni majd az oda nem illő szemcséket.

A szemem alatt is a Barry M szuperpuha szemceruzáját használtam, csak most kék színben. A belső szemzugot “üresen” hagytam, hogy aztán majd egy kevés fényt tehessek fel oda. Ahogy látod, sem alul, sem felül nem mentem túl a külső szemzug vonalán, így tudtam megtartani a szemfestés könnyedségét.

Akárhányszor szemceruzát viszek fel, mindig teszek rá por szemfestéket, mert ez a keverék stabil és tartós. A felső szemhéjon az IsaDora Face Sculptor 10 Sun Glow arcpaletta matt bronzosítójából vittem fel egy szuperkönnyű réteget. Ettől nem lett sem túl ragyogó, sem túl matt, pláne, hogy a mozgópontra vittem fel egy keveset ugyanabból a fényes szemfestékből, ami a belső szemzugba is került. Solone Flight of Fancy szemhéjpúder utántöltő 5-ös. Így lett a szemfestésnek egy kis játéka.

A kék színű ceruzára kék színű szemhéjpúdert tettem, mégpedig a L’Oréal Infallible Innocent Turquise szemhéjfestékét. A szemöldökömet a Too Faced szemöldök szett világosabb barna színével rajzoltam át. A Solone Flight of Fancy vízálló szemhéjtussal vékony tusvonalat húztam a pillák tövébe, hogy a szempilláim testesebbnek tűnjenek.

 

Az arcomra Misa Cho Bo Yang BB krém natural beige árnyalatát vittem fel, a pirosítóm pedig a Catrice Defining Blush egyik korábbi, limitált kiadásának élénk pink árnyalata volt. Az IsaDora Multivitamin Gloss 32-es Raspberry árnyalata volt az választott szájfényem hozzá.

Íme a kész smink:

 

Tuningolt képek:

Szemfesték kék szemceruzával nyári smink lépésről lépésre

smink kék szemceruzával lépésről lépésre

Mentés

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Lila és ezüst, csillogó szemfestés műszempillával

Kifejezetten látványos és hangsúlyos szemfestés kevés hozzávalóval. …