Egy ideje éhezem a színekre. Nem a feltűnő, drámai színekre, hanem a kifinomult élénkségre. Szeretek sminkelni. Szeretem a változatosságot is. Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy kb 5 percem van rá, hogy alkossak valamit (igen, még egy egyszerű smink is kreatív alkotásnak minősül az én nézőpontomból, és jó érzés). Ez a smink is így született. Nem volt, csak pár percem, kedvem viszont annál inkább.

Ezt a sminket te is kipróbálhatod, akkor is, ha amúgy félsz a színes szemfestéstől.

 

Színes nyári smink lépésről lépésre gyorsan és egyszerűen

Színes nyári smink lépésről lépésre gyorsan és egyszerűenA sminket a szemfestéssel kezdtem. Nem vittem fel alapot, de ha megteszed, biztosan tartósabb lesz a sminked, és a zöld is látványosabb lesz, de én pont ilyen “éppenhogycsaklátszik” hatást képzeltem el, azt pedig alap nélkül a leggyorsabb létrehozni. De előrekalandoztam, pedig még nem is tartunk ott.

Szeretek világos szemfestéket használni. Tiszta, ragyogó hatást ad a szemhéjnak. A Solone 5-ös szemhéjpúdere tökéletes erre a célra.

Van egy sminktrükk, amit szeretek bevetni. Erre a színes, világos és fényes szemfestékre a belső szemzugban egy kevés elefántcsont szemhéjpúdert viszek fel, méghozzá matt változatban. Természetes, és nagyon élénk, tiszta tekintetet ad. A megereszkedett, laza szemhéjon különösen jól mutat.

Ez a sminktrükk a megereszkedett, laza szemhéjon kifejezetten jól mutat. Click To Tweet

Színes nyári smink lépésről lépésre gyorsan és egyszerűenA hatást látod is a képen. A szemhéj mozgópontja fényes alul és felül is, de a belső szemzug szinte világít.

Színfoltnak élénkzöldet választottam. Egy közepesen telt ecsetet vettem kézbe, azt mártottam a Sleek Monaco palettám zöldjébe, majd végigfuttattam lágyan a szemránc vonalán, mégpedig nyitott szemmel, a külső szemzugtól befelé.

Miért nyitott szemmel? Mert a szemránc így rajzolódik ki. Csukott szemmel ez becsapós lehet. Nekem például feljebb kerülne a vonal, ha lehunyt szemhéjnál próbálnám eltalálni, és maradna egy világos foltom.

Az alsó szemhéj külső harmadára is tettem kicsit az ecseten maradt festékből. Ez a lépés csak ennyi.

Ezután a Pupa sötétkék szemhéjtusát választottam a pillák kiemelésére. Vékony vonalban vittem, és túlhúztam a szemhéj külső sarkán, egy farkincát adva neki. Ez a sötétkék a kék szempillaspirállal és az élénk zölddel, valamint a “szinte világító” elefántcsonttal gyönyörűen mutat. Friss is, finom is, elegáns is.  A szemöldökön éppen csak átmentem a Too Faced szemöldökszettem világosabb barnájával. A szempillaspirál az IsaDora vízálló spiráljának Ocean Blue áranylata volt.

Színes nyári smink lépésről lépésre gyorsan és egyszerűen

 

Az alapozáshoz BB krémet választottam. Most éppen a Misa Cho Bo Yang BB krém natural beige árnyalatát. Pirosítónak pedig a Solone Flight of Fancy arcpír Playful Orange volt. Púdernek pedig a DODO 3W Clinic Natural púderét vittem fel. Csak könnyedén, laza ecsettel.

Színes nyári smink lépésről lépésre gyorsan és egyszerűen

 

Már csak az ajkaim voltak hátra. A TonyMoly Petite Bunny hidratáló szájfényének a neon piros változatát vittem fel. Ő az, aki mindig a táskámban figyel, mert igazából egy színezett ajakápoló, még akkor is, ha szájfénynek hívják. Kár, hogy kikerült a forgalomból.

Íme a kész smink:

Színes nyári smink lépésről lépésre gyorsan és egyszerűen

Színes nyári smink lépésről lépésre gyorsan és egyszerűen

 

A tuningolt képek

Színes nyári smink lépésről lépésre gyorsan és egyszerűen

Színes nyári smink lépésről lépésre gyorsan és egyszerűen

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Vörös rúzs és strobing – Lépésről lépésre

Könnyed, nőies, nyáron is elegáns. Ha vörös rúzs, akkor a bőröm legyen egyöntetű és a fény…