Személy szerint nagyon tudom üdvözölni, hogy egy nemzetközi, ismert márka a desigual (marketing csapata) úgy döntött, hogy a magabiztosságot, a felszabadultságot és az önbizalmat helyezi a bikinis kampánya középpontjába. Nem az illúziót, hanem az igazit.

Választották ehhez azt a modellt, aki nyilvános elküldte a fenébe a modell ügynökségét, mert az azt kérte tőle, hogy fogyjon le, mert az amerikai 6-os méretével már plus-size modellnek számít.
Charli Howard, a modell azóta boldogabb lett. És azon dolgozik, hogy többféle méretű modell jelenhessen meg kampányokban, és hogy retusálás nélkül is találkozhassunk olyan divat fotókkal, amik igényesek, igaziak, értékesek, valódiak…

hogy retusálás nélkül is találkozhassunk olyan divat fotókkal, amik igényesek, igaziak, értékesek,… Click To Tweet

Charli Howard a desigual nyári kampányában

Vissza a desigualhoz, a kampány neve az lett, hogy A body conscious summer, azaz Egy testtudatos nyár. És nem retusálták a képeket. Még a labdát sem. Az a céljuk, hogy a valóság és a képek találkozzanak, és magabiztosságot, önbizalmat adhassanak a nőknek. Narancsbőrrel vagy narancsbőr nélkül is.

Charli Howard a retusálás nélküli bikini kampányban önbizalom magabiztosság desigual

Charli Howard a retusálás nélküli bikini kampányban önbizalom magabiztosság desigual

Charli Howard a retusálás nélküli bikini kampányban önbizalom magabiztosság desigual

 

És eszembe jut Ashley Graham, aki rendszeresen posztol a szélesebb csípőjéről, és látványosabb cellulitiszéről képeket. Sokan megdicsérték azért, hogy milyen bátor, hogy így megmutatja magát. Azt válaszolta, hogy szomorú, hogy sokan úgy érzik, ez bátorság. Azt sugallja, mintha valami olyat mutatna meg magából, aminek rejtve kellene maradnia.

Nagyon egyet tudok vele érteni. Természetesnek kellene lennie, hogy képesek vagyunk a testünkben és a testünkkel összhangban, harmóniában lenni. Hogy képesek vagyunk szeretni. Hogy elfogadással vagyunk képesek önmagunk felé fordulni.

És tényleg szomorú, hogy ha így teszünk, akkor bátornak kell lennünk. És tudnunk azt, hogy ezért ítélkezést, támadást kapunk bőven. Hogy azt tartjuk ma normálisnak, hogy az emberek 90%-nak szégyellnie kellene a testét. Hogy sokat veszik a bátorságot ahhoz, hogy minősítsenek bennünket, minősítsék a testünket.

A tested lehet vékony, lehet izmos, lehet telt, lehet érett, lehetnek sebeid, narancsbőröd, zsírpárnáid, lehetnek kilátszó bordáid… és mégis lehet természetes érzés benne lenni. Szégyen vagy bűntudat nélkül. És ettől nem leszel igénytelen.

A tested lehet vékony, lehet izmos, lehet telt, lehet érett, lehetnek sebeid, narancsbőröd, lehetnek… Click To Tweet

Én látok elmozdulást a világban. És örülök ennek. És érdekes módon nem azt tapasztalom, hogy távolabb vinne az egészségtől ez a hozzáállás. Sokkal inkább közelebb hoz, kapcsolódást épít, erőt ad.

Önfeledtségért nézd meg a videót az oldal tetején! 🙂

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Divat

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Mindenféle testalkatú modellt öltöztetnek a versenyzők a Project Runway új évadában

Ha Heidi Klumon múlt volna, már sokkal korábbi évadokban is találkozhattak volna a tervező…