Az előző sminknél azt ígértem, hogy most valami drámaibb jön. És el is képzeltem, hogy milyen lesz. Fekete és bronz füstös szemfestés. Fogtam a szemceruzámat, hogy jól meghúzom az alapokat, és legnagyobb meglepetésemre lila lett. Jó, hát akkor lila lesz. De másmilyen. Szóval gyorsan újraterveztem magamban, és ez a smink lett belőle:

füstös szemfestés lépésről lépésre. 1. lépésA Solone vízálló szemceruza szupertartós. A lila szín, inkább hűvösebb lila, és apró csillámok vannak benne. Mivel én fotóztam, tudtam, hogy egy kicsit bajban leszek, mert gyorsan megköt majd a szememen, és utána már nehezebb szépen eldolgozni. Ez a tartósság ára.:) Szóval, Neked azt tanácsolom, hogy egyszerre csak az egyik szemeden dolgozz, majd egy közepesen ecsettel alaposan dolgozd át, különösen a szélek tekintetében.

Ez az alap mélységet ad majd a szemfestésnek, és tartós alapot képez. A rá felvitt szemhéjpúder puhítja és lágyítja a szemfestést. Összehozza az egész alapot.

szemfestés 2. lépésMost a The Body Shop Colour Crush szemfestékem 320-as Prune Mystére árnyalatát vittem fel rá. A Body shop közben teljesen megújította a szemfestékeit, így most ezt az árnyalatot nem találod meg a palettájukon.

(Elnézést, a kijelzőn nem mindig látszik, amikor homályos a kép.)

A szemfesték felső szélét egy kis lágy fényű, közepes barnával finomítottuk. Ehhez az IsaDora Face Sculptor palettám sötétebb barnáját használtam. A fényessége és mivel nem sötét, nem annyira az árnyékolás a célja, hanem hogy kicsit földelje, hordhatóbbá tegye a sminket. (Kék-piros ruha volt rajtam, szóval alapból nem egy lila szemfestéssel párosítottam volna, ezért is a földelés.)

szemfestés 3. lépésA szemfestés sokkal izgalmasabb, ha plasztikus, ha vannak benne sötétebb árnyékok. És vannak benne fények, világos hatások.

Ezt kezdtem el itt kialakítani. A Solone fekete szemceruzájával sötétebb részt alakítottam ki a külső sarokban.

Tudatosan csak a felső részen dolgozom, és alul nem lesz ilyen sötét a szemem.

Most nem látszik, de az alsó részen egy keveset használtam abból a barnából, amit a szemfestés tetején is látsz. Az alsó vízvonalra pedig pezsgőszínű szemceruza került.

szemfestés 4.Fogtam az ecsetet, és elkezdtem satírozni a szemceruzát, kívülről befelé.

Az IsaDora Face Sculptor Strobing palettám legvilágosabb highlight színét vittem fel a belső szemzugba, és a szemhéj mozgópontjára, azaz arra a részre, ami az íriszt fedi.

Mielőtt a szemfestést tovább folytattam volna, elérkezett az idő a BB krémhez.

A Missha Perfect Cover BB krém 21-es árnyalatát vittem fel.

A szem alá pedig a Benefit Erase Paste korrektora került.

Missha Perfect Cover BB krém

Még látszik is kicsit a korrektor lazacos tónusa, amit aztán majd összedolgozok a szem alatti résszel, és oldalt. Ezután vittem fel egy nagyon kevés Dodo 3W púdert 21-es árnyalatban a T-vonalba és a szem alá. Megerősítettem a belső szemzug fényét, és fekete tussal húztam ki a szemem. Egy kevés matt bronzosítóval sötétítettem a szemráncomon, majd jöhetett a szempillaspirál.

lila füstös szemfestés

Jöhetett a pirosító. Átlósan vittem fel az a

pirosító

A pirosító alsó részére az IsaDora Face Sculptor sötét színét vittem fel, a tetejére a világos highlightot. Kifejezetten fényes, lágy, éppen hogy csak látható, dinamikus hatást akartam elírni:

strobing hatás

Amit az ajkaimra használtam, az az egyik kedvenc kombinációm. Egy bézses tónusú szájfény a teljes szájra: IsaDora Moiturizing Lip Gloss 44 Nude Pearl Gloss, majd csak az ajkak közepére egy világosabb, rózsaszínes szájfény a különleges hatásért: IsaDora Moisturizing Lip Gloss 39 Pink Diamond.

Íme a kész smink:

lila füstös szemfestés középhaladóknak

lila füstös szemfestés középhaladóknak

Tuningolt képek:

lila füstös szemfestés lépésről lépésre

lila füstös szemfestés lépésről lépésre

Mentés

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Miért érdemes árnyékolnod a mélyítővonaladat, legalább egy kicsit…

Van valami, amit a legtöbben szívesen passzolnak a szem kifestésekor, pedig nagyon is szám…