Mindenki imádja a barnás, földszínű szemfestéseket. Kivéve engem. Viszont mivel nem csak a saját sminkemmel törődöm, hanem másokéval is, ezért nincs kifogás, igenis kell ilyet is. Ráadásul azért barna és barna között óriási a különbség. Most egy közepesen natúr, finom szemfestést készítettem, ami ráadásul viszonylag könnyű, de azért picit túlnyúlik az ötperces sminkek során.

natúr szemfestés

Ahogy azt korábban írtam, barna és barna szín között sok különbség van. Én most kifejezetten a hűvösebb barnákat helyeztem előtérbe a megszokott aranyos-sárgás-bronzos árnyalatok helyett.

Elővettem a L’Oréal kávébarna szemceruzámat, és húztam vele egy enyhén vastagodó sávot a felső pilláim fölé.

Egy nagyon picit túlnyúlik a külső sarok vonalán, mert tudtam. hogy alulra is jön majd bronzos árnyalat, de nem ennyire sötét, hanem sokkal világosabb.

Az egyik trükk, amit érdemes alkalmaznod, ha kicsit frissebb, fiatalosabb hatásra vágysz... Click To Tweet

hogy a szemfestés az alsó pillák alatt legyen világosabb, mint a felső pillák fölött. Például egy fekete füstös szemfestés alul lehet bronzbarna, és máris üdébb a tekintet.

A következő lépéshez elég egy ceruzaecset vagy bármilyen satírecset, és dolgozd el vele a felvitt ceruzát. Ne annyira kifelé, hanem inkább egy kicsit felfelé mozgasd az ecsetet!

Sok éve töretlenül a kedvenceim közt vannak a Barry M Super Soft Eye Crayonjai. Most a 02-es barnát vettem elő, és azzal futottam át az alsó pillák tövén, és a szemráncon.

Mindig kívülről indítom a vonalat, és onnan haladok befelé. Most is így tettem.

Mindjárt jól el fogjuk dolgozni majd ezt is, de így lehet megadni a szemfestés keretét és mélységeit, nem mellesleg pedig tartósabbá tenni az egész szemfestést.

A szemem alá és az arcomra a Misa Cho Bo Yang BB krémet választottam, amit a T vonalban és a szem alatt a Dodo 3W púderemmel fixáltam.Igazából több volt ez mint fixálás, mert puhítja a sminket, nagyon szép szoft fókusz hatást ad. Így néz ki a szemfestés kerete kicsit eldolgozva:

Szerettem volna folyékony highlightert adni a színhez, és ehhez a Sleek illuminateur folyadékomat vettem elő. Sajnos már nem kapható. Helyett újabb variációk vannak.

Azért választottam, mert nagyon szép, bézses barnak, nem sárgás, és az egész szemfestésnek hűvösebb tónust és fényt is adott egyszerre.

Ugyanakkor a szemránc mélyítésére az IsaDora Face Sculptor palettám matt részét tettem fel. Ezzel mind tónusban, mind textúrában adtam ellenpontot. És szerettem ezt a hatást.

A vízvonalamra pezsgőszínű szemceruzát tettem. Ha úgy érzed, akkor ilyenkor előveheted a ceruzaecsetet, amivel a szemfestés elején lágyítottad a szemceruza vonalát, és átmehetsz rajta. A benne maradt festék ad egy kis pluszt.

Az IsaDora Strobing palettámmal átmentem a fényes részeken. A világos szín fölé a világost tettem, a sötétebb fölé a sötétebbet, a közepes fölé a közepeset. Ettől fényesebb lett a sminkem. De ha neked a mattabb hatás jön be, akkor bátorítalak arra, hogy azt az irányt vidd tovább. Nagyon szép lesz.:)

A fekete tust arra használtam, hogy vékonyan kiemeljem vele a szempilláim vonalát. Ezután jött a szempillaspirál: Solone Flight of Fancy, mert szépen göndörít, és pont azt a kiemelést adja a szempilláimnak, amit ehhez a sminkhez magamnak elképzeltem.

Íme a kész szemfestés:

 

 

Tuningolt képek:

Bronzos natúr szemfestés nagyítja a szemed

 

natúr szemfestés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Vörös rúzs és strobing – Lépésről lépésre

Könnyed, nőies, nyáron is elegáns. Ha vörös rúzs, akkor a bőröm legyen egyöntetű és a fény…