Olyan szemfestéshez volt kedvem, ami tisztaságot, ártatlanságot sugall, de azért nem teljesen natúr. Így született meg az ártatlanság kora. Matt textúrák, finom, romantikus tónusokkal.

Először a Barbie rózsaszín szájkontúr ceruzámat vettem elő, és olyan erős nosztalgiát éreztem. Vele akartam dolgozni. És annak ellenére, hogy szájkontúr ceruza, én mindig szemen használtam. Krémes, matt, de eszméletlenül jól tapad. (Barry M, sajnos ma már nem kapható). Használhatsz helyette akár fehéret vagy babakéket vagy halvány, matt levendulát… Ez a szemszínedtől függ. De nem ő volt az első lépés, hanem az alapszín:

Halvány, matt, homokszínt választottam alapnak (Sleek Monaco paletta). Arra gondoltam, hogy a halvány rózsaszín rózsássága így jobban látszik, nem veszik úgy el, mintha mondjuk halvány rózsaszínt használtam volna. Felvittem egészen a szemöldökömig (azt a Solone 24 órás tökéletes szemöldökceruza – Grey ceruzámmal rajzoltam át)

Ezután húztam át a pillák tövét vastagon a pasztell rózsaszín szemceruzával. Kapott bőségesen belőle a belső szemzug, az alsó vízvonal és az alsó pillák vonala is.

romantikus szemfestés lépésről lépésre

Következő lépésként a Missha Super extreme vízhatlan puha szemceruzám Deep Wine árnyalatát vittem fel vékonyabban, végig a felső pillák vonalán.

Árnyékolni is akartam a szemránc vonalát, mégpedig valami közepesen élénk, matt, rózsás árnyékot képzeltem el oda, így elővettem a Solone Flight of Fancy Arcpír duómat – 2- Playful Orange, és a matt, rózsás színt egy satírozó ecsettel végigvezettem a szemránc vonalán, kívülről befelé. A legmagasabb ponttól magas ívben az orrnyereg felé haladtam tovább.

Ezután már “csak” szempillaspirál volt hátra. (IsaDora Big Bold Extreme Ultimate Volume Mascara)

Íme a kész, romantikus, rózsás, tiszta szemfestés

 

Romantikus szemfestés kezdőknek lépésről lépésre

romantikus szemfestés lépésről lépésre

Ha instagramon követsz, akkor már tudod, hogy a következő szemfestés a fekete macska lesz.

füstös és romantikus szemfestés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Sminkjeink lépésről lépésre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Vörös rúzs és strobing – Lépésről lépésre

Könnyed, nőies, nyáron is elegáns. Ha vörös rúzs, akkor a bőröm legyen egyöntetű és a fény…