Nemrég a Desiguál önbizalmat és felszabadultságot sugárzó, retusálatlan, narancsbőrös kampányáról írtam Neked, most pedig egy újabb márka lépett nagyot. Az Asosnál döntöttek úgy, hogy nem retusálják a modellek testét, meghagyva striákat, hupszlikat és így tovább. A fogadtatás pedig fergeteges. Sok ujjongó, pozitív visszajelzés érkezett. Mert a képeket a vásárlók igazinak, hitelesnek érezték.

Minden alkalommal, amikor egy cég úgy dönt, hogy hiteles képeket mutat a modelljeiről, kisebb lesz az a nyomás, amit magunkra veszünk azt gondolva, hogy másmilyennek kellene lennünk. Amíg nem látunk striás-cellulitiszes… nőket a médiában, addig olyan, mintha ezek valamiféle hibák és szégyenfoltok lennének, amiket nem lehet megmutatni. Minden megjelenéssel és láthatósággal, mintha engedélyt kapnánk arra, hogy boldogok legyünk a testünkben. Pont így, ahogy az van.

Azért az Asos kapott kritikákat is. Leginkább azt kritizálták, hogy: “dehát ezek a modellek szinte mind vékonyak”. Az a tapasztalatom, hogy a kritikus hozzáállás a testhez és az állítólagos hibáihoz nem feltétlenül a mérettől függ. Az önszeretet foglalkozásokon, amiket tartani szoktam, pontosan tudom, hogy a lehúzó, belső párbeszéd ugyanolyan erős tud lenni. Ha bárhonnan pozitív, támogató minta érkezik, ami segít jobban érezni magunkat a bőrünkben, akkor én azt üdvözölni fogom.

És van egy másik fontos szempont is. Amíg egy divatcég képei azt sugározzák, hogy “tökéletesnek” kell lenned ahhoz, hogy felvedd a szép cuccaikat, de te nem tartod annak magad, akkor nem is fogod felvenni őket, mert nem érzed azt, hogy beleléphetsz abba a világba, abba az életbe. Az is lehet, hogy az egész strandszezont úgy éled át, hogy nem mutatkozol fürdőruhában. Míg ha szereted magad, és örömöt találsz a testedben, a nyárban, a színekben, a divatban, akkor valószínűbb, hogy beszerzed azokat a strandcuccokat, amikben jó kedved van.:)

Az Asos nem retusálta a modellek striáit

Az Asos nem retusálta a modellek striáit

Az Asos nem retusálta a modellek striáit

Az Asos nem retusálta a modellek striáit

Az Asos nem retusálta a modellek striáit

Az Asos nem retusálta a modellek striáit

 

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Mindenféle testalkatú modellt öltöztetnek a versenyzők a Project Runway új évadában

Ha Heidi Klumon múlt volna, már sokkal korábbi évadokban is találkozhattak volna a tervező…