Nem új számomra Leah Sarago neve és a ballet body edzéseit jópár éve imádtam, aztán egy baleset folytán, amiben sok videóm veszett oda, az ő edzéseit is elvesztettem. Most, hogy olyan edzést kerestem, amihez nem kell semmi extra felszerelés, és a balett is képbe került, eszembe jutott, és rákerestem a youtube-on, hogy hátha megtalálom. És meglett.

Leah Sarago Ballet Body Signature Series Volume 2: CoreAzt szerettem benne, hogy nagyon tudatos, precíz mozdulatokból áll. Nincs igazán köze a tánchoz. Sokkal inkább a Calleneticshez vagy pilateshez hasonlítanám. Viszont sokkal kisebb ismétlésszámmal, de rengeteg gyakorlattal mozgat át. Olyan izmaimat is éreztem egy-egy edzés végén, amiknek a létezéséről sem tudtam.

A gyakorlatok nagyon változatosak, és sok olyan van közöttük, amivel én még nem találkoztam (ettől még lehet, hogy Te igen). Pont amiatt, hogy semmiből sem kell sokat csinálni, és máris jön az újabb, számomra követhetőbbé vált.

Ugyanakkor egy pillanatig se gondold, hogy ez egy könnyű edzés. Minden mozdulata kemény, kiszámított, tudatos. Click To Tweet

A balettre a mozdulatok alapjai emlékeztetnek, de ezen kívül semmi táncos nincs benne. Mind az erőnlétemre, mind a hajlékonyságomra,  az egyensúlyomra, az izom tudatosságomra jó hatással van. Némelyik azért ezek közül elég rosszul áll, azért is választok szívesen olyan edzéseket, amik a mozgékonyságomban erősítenek, támogatnak meg, mint ezek a gyakorlatok is.

Amikor legutoljára éppen befejeztem az edzést, csörgött a telefonom. A barátnőm hívott, hogy mit csinálok éppen. Meséltem neki az edzésemről. Éppen a törzs-gerinc edzést választottam Leahtól, és ez olyasmi volt, amit ő is szeretett volna.

Keményen edz személyi edzővel heti kétszer, mellette fut és alkalmanként jógázik. Olyasmit keresett, ami kiegészíti ezeket. Miután kipróbálta, lelkendezve hívott fel, hogy mennyire jó volt. Pontosan erre gondolt.

A gerinc/törzs edzés 44 perces, de én megtoldanám egy alapos belemelegítéssel, főleg a nyak tekintetében, mert én szükségét éreztem.

Mit nem szeretek ebben az edzésben?

A zenéje nem inspiráló egyáltalán. Nem is értem, hogy miért ezt választották.

Nem mindig látszik jól, hogy Leah mit csinál. A sötét háttér és sötét nadrág hajlamos összemosódni, pláne, ha laptopról próbálod követni a gyakorlatokat, és a képernyő másképp tükröződik.

Ez kicsit összefügg a 3. ponttal. Telefonról tudom inkább követni a gyakorlatokat, mert a laptopomat nem mindig tudom úgy fordítani, elhelyezni, hogy mindent jól láthassak. Mondjuk ezt nem rovom fel neki egyáltalán.

Leah Sarago Ballet Body Signature Series Volume 2: Core

Milyen egyéb otthoni edzései vannak még?

A sorozatból, vagyis a Leah Sarago Ballet Body Signature Seriesből külön edzés van felső testre, alsó testre, és az előbb említett törzsre.

Leahnak jelent meg egy újabb sorozata azóta, ami nagyon hatékony, erős, kifejezetten azoknak ajánlom, akik kihívásokat keresnek, ez pedig a Ballet Body – Total Body:

 

Lépegethetsz a részek között. Személy szerint engem a régebbi jobban bejön, de válaszd ki, hogy neked melyik tetszik jobban. Külön videóban megtalálod a könnyítéseket, és hogy mire figyelj jobban oda.

Nálam a kedvencek közé került, mert jó érzés csinálni. Azt érzem, hogy megfelelően törődök magammal, hogy a testem minőségi figyelmet és mozgást kap.

Viszont csak angolul érhető el, és azért ez szükséges is a követéshez. Jövő héten egy magyar edzést próbálok ki, és írok róla tesztet.:)

Van kedvenc otthoni, online követhető edzésed?

 

Leah Sarago - Ballet Body edzés
Követhetőség
Változatosság
Hatékonyság
Zene
Kihívás
Összefoglaló
A balettre a mozdulatok alapjai emlékeztetnek, de ezen kívül semmi táncos nincs benne. Mind az erőnlétemre, mind a hajlékonyságomra, az egyensúlyomra, az izom tudatosságomra jó hatással van.
86 %
Kipróbáltad? Értékeld te is!
Felhasználói értékelések 0 Légy te az első
Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Egészség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Ütős edzés bajnokokkal – Tapout XT Muay Thai

Ütök és könyökölök és ugrok és rúgok. És közben érzem, hogy élek, és hogy többre vagyok ké…