Már több, mint egy éve volt, hogy kipróbáltam a Piyo edzést, és posztoltam az instán, hogy néztem ki utána. Extra vörös volt a fejem:

Kipróbáltam a Piyót. #piyo #kiprobaltam

Viktória László (@sminkkel) által megosztott bejegyzés,

Aztán rengetegen megkérdezték, hogy mi is az a Piyo?

piyo

Alapvetően a Pilatest és a jógát ötvözi flow gyakorlatsorokkal. Így egy low impact edzést kapunk (azaz nincs semmi elrugaszkodás a földtől). Vannak viszont egymásra épülő mozdulatsorok.

Ha azt gondolod, hogy a Piyoban lassú és kicsi mozdulatok vannak, akkor tévedsz. A jóga pózok közül is többet felismersz majd, de sokkal dinamikusabbak, gyorsabbak a váltások.

ChaLean edzéseit régebben is nagyon szerettem, és nála bukkant fel a PiYo neve. Amikor rákerestem a Youtube-on, akkot találtam meg Pataki Andi Piyo edzését, ráadásul nem is egy, de két edzést is.

Andi magyarul tette fel az edzéseket, de számtalan nemzetközi nézője van a videóinak így is, mert jól követhetőek.

A hang amúgy is egy kicsit a gyenge pont. A zene jobban hallatszik, mint a szöveg (pontosan tudom, milyen nehéz jó hangot produkálni egy videóhoz). Az instrukciók segítenek a követésben akkor is, ha nem tudod nézni a videót, viszont néha jó lett volna többet hallani a helyes mozgásról. Hogy a lábfejem hogyan álljon.

Ez azért is lett volna jobb, mert a videó csak egy szögből, egy képkivágást mutat.

De a kritikával kezdtem, bocsánat, pedig Andi edzései nagyon jók.

Ha szereted a klasszikus, csoportos tornázást, akkor valószínűleg a Piyót is szeretni fogod. Jó egyensúlyban vannak benne az elemek. Megdolgoztatja az izmaidat, de közben az egyensúlyodat és a rugalmasságodat is tudod fejleszteni. Rendesen folyt rólam a víz most is.

Az edzés végén azt éreztem, hogy alaposan át lettem mozgatva, hogy egyetlen porcikám sincs, ami ne kapott volna impulzust, és ne dolgozott volna. Kifejezetten sok benne a guggolás és a plank, valamint a kitörés különböző változatai.

Andi szimpatikus edző. Ha lennének róla közelebbi képek, akkor könnyebb lenne hozzá kapcsolódni. (De ez nem biztos, hogy mindenkinek hiányzik. Számomra fontos az emberi faktor.) Amikor láttam őt mosolyogni, az például kifejezetten jólesett.

Nem kell hozzá extra felszerelés. A súlyokat bátran félre lehet tenni. Én cipő nélkül, mezítláb csináltam végig.

Erős, jól felépített, edzés, ami megmozgatja a teljes testet, segít hajlékonyabbá válni és fejleszti az egyensúlyérzékedet is, miközben nem terheli meg az ízületeidet sem.

Az edzés 52 perces. Ha kipróbáltad, kérlek, írd meg te is a véleményed.

Mentés

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Egészség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Kipróbáltam: Leah Sarago – Ballet Body edzés

A balettre a mozdulatok alapjai emlékeztetnek, de ezen kívül semmi táncos nincs benne. Min…