Amikor még a L’Oréal sminkszakértője voltam, többek közt online adtam sminktanácsokat. Hogy a válaszaim a lehető leghasznosabbak és személyre szabottabbak legyenek, alaposan körülnéztem a tanácsaimra várók fényképei között.

Van valami, amit a legtöbben szívesen passzolnak a szem kifestésekor, pedig nagyon is számít, mi is az? Click To Tweet

Ahogy azt gyakran észrevettem, és meg is jegyeztem, a legtöbb esetben egy könnyű árnyék a mélyítővonalon jobban nyitja és harmonikusabbé teszi az arcot. A mélyítővonal a szemránc vonala.

Amikor kitettem a két perces, gyors füstös szemfestésemet, akkor jutott eszembe, hogy az a szemfestés elég jól megmutatja, hogy miről is beszélek. Íme egy szemfestés, ahol nem árnyékolom a mélyítővonalat:

gyors félfüstös szemfestés

Alatta pedig egy hasonló, ahol igen:

Bronzos natúr szemfestés nagyítja a szemed

 

Ahogy azt a képen is látod, amikor nem árnyékolok, akkor a szemhéjam sokkal nehezebbnek tűnik, Mivel erősebb kontrasztot alkot a szemfestés sötét keretével ez a világosság eléggé hangsúlyosság válik.

Elég volt viszont egy kevés, viszonylag világos árnyékolás ahhoz, hogy a szemfestésem harmóniába kerüljön. Nyitottabbnak és üdébbnek látszom.

Nem kell bonyolult árnyék ahhoz, hogy ez a hatás érvényesüljön, és nem csak “árnyékszínű lehet”, azaz barnás vagy mályvás vagy szürkés. Gyakran csak annyit csinálok, hogy a pirosítómmal enyhén végigfutok az íven, így az arcom még inkább “egyben lesz”, és a pirosítóm színe kiemeli a tekintetemet is, ami dupla haszon.

Te szoktad árnyékolni a mélyítővonaladat?

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Gyorstippek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Kim Kardashian új kontúrkészlete, és a vélemények csatája. Hűha…

Az az igazság, hogy első ránézésre nem azért tűnt fel, mert sminkcucc. És nem is Kim Karda…