Azt már régen megtanultuk, hogy a striákat szégyellni kell. Megtanultuk, hogy el kell rejteni, mert a stria annak a jele, hogy már nem vagyunk tökéletesek.

Azt szeretem a testpozitív mozgalomban, hogy segít új mintákat adni ahhoz, hogyan gondolhatunk szeretettel, elismeréssel vagy legalább tisztelettel a testünkre.

Most olyan inspirációkat hoztam, amik ebben segítenek, támogatnak. Az önszeretet egy olyan készség, ami fejleszthető. Minden minta, minden kép, minden beszélgetés és inspiráció segít abban, hogy a tested szeretete természetessé váljon.

Pár napja láttam egy spanyol lány instagramján jelentek meg ezek a művészi képek:

#estrías 💜💖❤💛💚💙 Cada unx de nosotrxs es diferente y, a la vez, cada cuerpo es de una forma u otra y tiene su propia esencia y energía. Hay muchos tipos de cuerpos, igual que hay muchos tipos de estrías. De eso me dí sobre todo cuenta el día que hice estas producciones. Pintando a Yacine, a Mònica y a Roser observé detalladamente su piel, la delicadeza que había en ella y, a la vez, la belleza y la esencia que estas escondían. Hay personas con más o menos estrías, con estrías muy gruesas, menos, o más o menos marcadas, y en esto, en la diversidad, hay la riqueza. Las estrías de Yacine me llamaron mucho la atención, pequeñitas, poco palpables a primera vista y verticales, era la aventura de descifrar todo lo que ellas escondían. Todos los cuerpos tienen (más o menos) manchas, pelos, pecas, estrías, curvas, rectas, heridas, arrugas… y todos son igual de válidos. Ya es hora de que empezemos a amar el nuestro porque, al fin y al cabo, esta es nuestra herramienta de comunicación con el mundo. Y si no nos gusta la herramienta que utilizamos para ello, dificilmente podremos sentirnos libres. Una vez más: quererse es un acto revolucionario. 💜

¿ CINTA (@zinteta) által megosztott bejegyzés,

Obsérvalas, léelas, descúbrelas y ámalas. Estrías 💛💚❤️💜💙 Des de bien pequeñitxs nos hacen odiar todo aquello que tenemos en nuestro cuerpo e intentan constantemente que eliminemos todo aquello que para ellos no es normal: las manchas, las pecas, los pelos, y un sinfín de cosas más, y… las estrías. Las estrías son aquellas marcas que muchxs de nosotrxs tenemos en la piel. Me pasé años odiándolas e intentando encontrar una manera de eliminarlas, hasta que me dí cuenta que si no las aceptaba no me estaba aceptando a mi misma. Hace unos pocos años que he empezado a trabajar el amor propio y a aceptar y ver todo lo que hay en mi cuerpo. Aceptar todo esto es aceptar tus raíces, tu historia, todo lo que hay en él y, al fin y al cabo, aceptarte a ti misma. Las estrías son parte de nuestra esencia, nuestros momentos, de nuestras vidas, de nuestras historias y de nosotrxs. Son tan bellas que no se como a veces consiguen que las odiemos. Observarlas es terapéutico. No dejas que se metan con todo lo que tienes y todo lo que eres. Quererse es un acto revolucionario.

¿ CINTA (@zinteta) által megosztott bejegyzés,

Azóta elképzeltem a striáimat színesben. Nem csak élénk színekben, hanem sokféleképpen. Fekete, erőt sugalló vonalak. Arany és ezüst színű minták. Kiemelések, árnyékok, átmenetek. Mind én vagyok.

Vannak, akik tetoválás alapjaként, vonalvezetésképpen használják a striákat:

hogyan szeresd a striáidat testpozitív poszt

 

A Love Your Lines weboldal olyanok fotóit és történeteit gyűjti, akik vagy most barátkoznak a striáikkal, vagy már megszerették őket. Van, ahol a csak a képet találod, van ahol a hozzá kapcsolatos történetet is.

striák tespozitív módon és önbizalom

Van, aki 13 éves korában egy vesebetegségre kapott gyógyszer mellékhatása miatt lett striás. Őt arra emlékezteti, hogy képes volt kigyógyulni, és új esélyt kapott az élettől. Van, aki az anyaság motívumaként éli meg a sávokat. Van akinek 20 évébe telt, hogy képes legyen másképp tekinteni magára. Az oldal egyszerre felszabadító és megható.

Én a melleimen lévő striákat éltem meg nagyon rosszul. Amikor a belső kritikusommal foglalkoztam, hogy tudatosabb legyek a belső párbeszédre, amit magamnak mondok ezekről a vonalakról, elszégyelltem magam attól, hogy hogyan beszélek, mit mondok magamnak és magamról róluk, miattuk. Onnantól indultam el egy más irányba magamban. Bocsánatot kértem magamtól. Azóta is, amikor éppen rosszabb szemmel nézek rájuk, megsimogatom, megszeretgetem őket.

Te hogy állsz a striáiddal?

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Szeretem magam

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Nézd meg ezt is!

Mindenféle testalkatú modellt öltöztetnek a versenyzők a Project Runway új évadában

Ha Heidi Klumon múlt volna, már sokkal korábbi évadokban is találkozhattak volna a tervező…