Amikor megláttam a Glamour videóját Reese Witherspoon egyik beszédéről, arra gondoltam, szeretném, ha itt lenne. Szeretném, ha a nők saját magukról és a női “szerepről” alkotott képelehetőséget kapna a felülvizsgálatra, és a változásra, és olyan jó erről írni is, beszélni is, vagy akár “csak” jó példát látni.

 

Miért érdemes meghallgatni, amit Reese Witherspoon mond?

 

Pár év alatt Reese Witherspoon olyan nővé vált, aki rengeteget tett azért, hogy a nőkről alkotott szűk látókörű kép gazdagodjon. Minden előzetes bukást előrevetítő jóslás ellenére megalapította a saját produkciós társaságát, ami kifejezetten női témájú filmekkel foglalkozik.

Kortól, testalkattól, bőrszíntől függetlenül a filmjeiben megjelenő női karakterek izgalmasak és összetettek. Hogy ezek a filmek elkészülhessenek sokat kockáztatott, de elege volt abból a beszorítottságból, ami a női szerepeket jellemzi.

A beszéde elején kiemeli, hogy mennyire gyakori a filmekben, hogy a női szereplő vékony hangon, tanácstalanul azt kérdezi, hogy “Most mit csináljunk?“.

És erre Reese válasza, hogy mikor találkoztál utoljára azzal, hogy egy nő ezt kérdezte? Hiszen kénytelenek vagyunk megbirkózni minden feladattal. Hiszen a mi életünk is kihívásokból áll. Hiszen folyamatosan fejlődünk, és értéket teremtünk. Hiszen képesek vagyunk alakítani az életünket és új lehetőségeket teremteni.

Az erős nő nem kell, hogy szégyen vagy szitokszó legyen, mégis gyakran találkozom azzal, hogy a nők azt gondolják, nem lehetnek kompetensek a saját életükben, mert az rossz dolog.

Az erős nő tud igazán partner lenni. Amikor egyszerre érzi az erejét, és nyitott az együttműködésre; amikor hagyja, hogy a belső hang vezesse; amikor fontos és számít magának.

Mi a véleményed erről?

Még több hasonló bejegyzés betöltése
Még több bejegyzés a szerzőtől László Viktória
Még több bejegyzés ebben a témában Önbizalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.